Byrådet vedtok fredag formiddag at de ønsker å gå for Selnes-alternativet for Kvaløyaforbindelsen. Begrunnelsen er blant annet at det vil føre til mindre risiko og vil øke mulighetene for å få statlige midler gjennom en bymiljøavtale.

Det får Anni Skogman til å reagere.

Skylder på alle andre

– Kristin Røymo lyver. Hun fremstiller det som om Selnes-alternativet vil øke sjansene for en bymiljøavtale med staten, som gir flere midler til kommunen. Men jeg vet hva som ble sagt på møtet med departementet på torsdag. Ifølge departementet er mulighetene for en slik avtale like stor – uavhengig om man velger Selnes eller Håkøya. Kristin Røymo skylder på alle andre fordi hun selv gjør en kuvending, sier Skogman.

Frp-politikeren mener kommunen må søke på avtalen om bymiljø før man kan ta stilling til hvilket av alternativene som vil være hensiktsmessig.

– Hvis det ikke handler om lavere risiko som Kristin Røymo sier, hvorfor tror du da hun skifter standpunkt?

– Jeg har mine tanker om det, men vil ikke spekulere. Jeg skal være redelig og vil gi Røymo muligheten til å i det minste være ærlig.

Risikofylt

Kristin Røymo gir Anni Skogman rett i at departementet ikke utelukket noen alternativ.

– Vi dro til Oslo for å få vite om departementet ville endre sine indikatorer for å få innfridd en bymiljøavtale. Det er de samme indikatorene som ble lagt til grunn da Statens vegvesen gjorde sin vurdering. Departementet fortalte at de ikke kom til å endre sine indikatorer, og derfor blir det svært risikofylt å gå for Håkøyaalternativet når vi skal i forhandler med regjeringen, sier Røymo og sender følgende salve tilbake til Frp-politikeren:

– Man skulle nesten ikke tro at Anni Skogman hadde lært noe av E8-prosessen i Ramfjord...