Her har de flyttet på parkeringsplassene

Smørtorget ville ha uteservering, så kommunen flyttet parkeringsplassene fra Austad-bygget.

FLYTTET: To av handikapplassene utenfor Austad-bygget (til høyre) flyttes nå til Killengreens gate (til venstre).   Foto: Carina Hansen

nyheter

To av handikapplassene utenfor Austad-bygget er nå flyttet til Killengreens gate, utenfor Pastafabrikken. Dette skjer etter at Smørtorget tok kontakt med Tromsø kommune og forespurte en flytting.

– De kontaktet byutviklingssjefen fordi de ønsker å starte opp uteservering. Dette så vi på som et godt tiltak for byrommet, og valgte derfor å innfri forespørselen, opplyser trafikkingeniør hos byutvikling, Tobias Lustig.

Fire plasser forsvinner

Dette vil føre til at fire av de vanlige parkeringsplassene i Killengreens gate forsvinner.

– Handikapplassene krever et større areal, så vi var nødt til å fjerne fire av plassene i Killengreens gate for å få plass. Dette bør dog ikke være noe problem for vanlige bilister, ettersom det finnes godt med parkeringsplasser i nærområdet, sier Lustig.

Glemte å informere

Flyttingen gikk for øvrig ikke helt smertefritt, ettersom kommunen glemte å informere Tromsø Parkering om endringen.

– Jeg fikk en telefon fra den første vakta der som var passe forvirret. Vanligvis får vi beskjed om slike ting, men denne gang hadde vi ikke hørt noe, forteller vaktleder i Tromsø parkering, Sten Storvestre.

Trafikkingeniør Lustig sier dette skyldtes en glipp.

– Vi gjorde en liten tabbe og glemte å informere de, men dette er klarert nå, konstaterer han.

Ikke de eneste

Plassene ved Austad-bygget er heller ikke de eneste handikapplassene som har blitt flyttet i det siste. Plassene ovenfor Den katolske kirken er flyttet til øversiden av Rådhuset, mens det er kommet nye handikapplasser utenfor NAVs nye lokaler.