Jørgen deler huset sitt med hele verden

Leier ut seks soverom i huset

I det over 100 år gamle huset til Jørgen Olsen lukter det vafler hele døgnet og snakkes alle verdens språk i gangene. Airbnb har blitt løsningen hans for å tjene gode penger.

GOD HJELPER: Datteren til Jørgen Olsen, bloggeren Marte Enora, har hjulpet faren mye med Airbnb-gjestene, men nå flytter hun til Oslo. Foto: Marte Enora Olsen 

100 ÅR GAMMELT HUS: Huset i Th Øiens gate har mye historie mellom veggene, og Olsen har gjort mye for å dyrke dette også på innsiden. Foto: Håkon Steinmo 

SPESIELLE SOVEROM: Soverommene er alle forskjellige og utstyrt med et lite tekjøkken, TV, kjøleskap og vaffeljernet som du ser til høyre i bildet. Foto: Marte Enora Olsen 

nyheter

NORDBYEN: I august i fjor gikk Jørgen Olsen fra å leie ut studenthybler til å leie ut de tre rommene han hadde tilgjengelig via Airbnb for mellom 319 til 495 kroner natten. Responsen ble helt overveldende. Folk fra hele verden strømmet til, og han rustet opp med tre rom ekstra. I vinter har huset vært stappfullt med gjester, men det har roet seg nå i sommer. Nå går det mot en ny nordlyssesong, og september er allerede nesten helt fullbooket. Timingen kunne ikke vært bedre, for datteren Marte Enora flytter hjemmefra i august.

– Jeg bor i kjelleren og datteren min har bodd på loftet i huset, men hun flytter til Oslo i august. Det gjør litt vondt i hjertet at hun drar, så det er helt fantastisk deilig å vite at det kommer masse gjester, forteller Olsen, og fortsetter:

– Huset er jo svært, og det er altfor mye hus for bare én person. SAS eide boligen en gang i tiden og brukte den som et hotell for deres kabinansatte, så mye av jobben med å gjøre om rommene til hotellrom var allerede gjort.

LES OGSÅ: Skatteetaten fokuserer ekstra på Airbnb

Vafler til alle døgnets tider

Hvert av de seks rommene han leier ut har eget kjøleskap, vask, kokeplate, TV og ikke minst hvert sitt vaffeljern. For rommene han leier ut går nemlig under navnet «Bed and Waffles», og skal være en del av det lille ekstra som har gjort rommene hans til kanskje de mest populære utleierommene på Airbnb i Tromsø.

– Jeg vurderte å tilby pannekaker, men det ble mye styr med stekeosen, så da måtte det bli vafler. Jeg lager vaffelrøren selv og stiller med friske jordbær til alle gjester. Det har blitt veldig godt mottatt. Folk er sulten etter en lang dag på reisefot og når de kommer inn sent etter å ha jaktet på nordlys, så nå lukter det vafler i hele huset til alle døgnets tider, forklarer Olsen før han legger til:

– De eneste som sliter litt med vaflene er gjestene fra Asia, for de har verken spist eller egentlig sett vafler før. Flere av dem fyller jernet med røre før de skrur det på, så jeg har drevet med litt opplæring for dem som sliter.

LES OGSÅ: – Ingen kontroll på Airbnb (iTromsø pluss)

Blitt god på engelsk

Rommene er pyntet med mye vintage interiør, og det er laget til en fellesstue med peis hvor gjester kan mingle med hverandre. Olsen selv fungerer både som vert og stuepike, og har ikke mindre enn tre vaskemaskiner som står og går hele dagen.

– Gjestene mine bor vel her i gjennomsnitt i to–tre døgn, så om jeg hopper over en klesvask, får jeg problemer, påpeker han.

– Jeg var også skikkelig dårlig i engelsk før jeg begynte med å leie ut til turister. Det blir jo en del merarbeid gjennom Airbnb siden du har kontakt og svarer på spørsmål fra gjester lenge før de ankommer fysisk, men det er bare hyggelig. Jeg møter alle gjestene mine når de ankommer eller i alle fall en gang i løpet av oppholdet, så den muntlige engelsken kommer seg godt den også, legger Olsen til.