Erik (20) er blant Norges beste Pokémon-trenere

Nesten «alle» spiller Pokémon Go for tiden, men få har kommet så langt i spillet som tromsøværingen Erik Johannessen (20).

TROMSØS BESTE: Erik Johannessen (20) er trolig den i Tromsø med høyest rank i «Pokemon Go». 

PÅ JAKT: Det finnes Pokémons overalt i Tromsø. Her har en «Drowzee» dukket opp ved Kirkeparken. 

nyheter

SENTRUM: I løpet av den siste uka har Pokémon-feberen for alvor truffet Tromsø, med tusenvis av spillere som løper rundt i gatene for å fange de virtuelle «monstrene». Tromsømannen Erik Johannessen er nok blant de mest engasjerte, for i løpet av to uker har han allerede nådd nivå 26 i spillet. Det er blant det høyeste i Norge.

– Jeg la ut et bilde av «ranken» min i både den lokale og den nasjonale Facebook-gruppa for «Pokémon Go». I Tromsø var det ingen som var høyere enn meg, mens det i Norge kun var et fåtall. Det er godt mulig jeg er oppe blant topp 10 i Norge, men det tør jeg ikke si helt sikkert, sier Johannessen til iTromsø.

Brukt mye tid

Han lastet ned spillet forrige mandag og har allerede tilbrakt mange titalls timer på «Pokémon»-jakt.

– Jeg har vel gått over 100 kilometer for å fange «Pokémon». Når man kommer over nivå 20, blir det mest «grinding», altså at man går en rute gjentatte ganger for å fange «Pokémon» og gjenstander man trenger, forteller Johannessen, som innrømmer at interessen trolig vil falle etter hvert.

– Jeg har hatt mye tid til å holde på med dette på grunn av sommerferien, men når jeg begynner på jobb igjen, blir det nok mindre tid til å jakte «Pokémon».

De beste tipsene

Ønsker du for øvrig hjelp til å komme kjappere opp i nivå og fange flere «Pokémon», har Erik Johannessen noen gode tips.

– De beste plassene å være er på Skansen, i kirkeparken eller ved Yonas Pizzeria. Når jeg skal fange «Pokémon» går jeg som regel en rute fra Skansen i nordbyen til Polaria i sørbyen, og tilbake igjen, forteller Johannessen og legger til:

– Skal du ha sjeldne «Pokémon» kan jeg anbefale Jekta eller flyplassen. Der dukker de oftere opp, konstaterer 20-åringen.