Turid (43) arrangerer treningsturer til Kreta

Turid Andresen (43) reiser til Kreta med 33 damer på trenings-, velvære- og livsmestringstur.

I AKSJON: Turid Andresen har arrangert lignende turer før. Her fra en treningstur i Tyrkia 2012 med Andresen som instruktør. Foto: Privat. 

GRÜNDER: Turid Andresen startet opp firmaet sitt i 2009 og har jevnlig hatt velværearrangementer. Foto: Privat. 

nyheter

SJURSNES: I 2009 startet Turid Andresen opp firmaet «Total Adventure TA» med en idé om å gi et litt annerledes trenings- og velværetilbud. Turen Andresen arrangerer om en drøy måned er fullbooket, ekstraplassene er fylt opp og folk står på venteliste for å komme med. Interessen er mildt sagt stor blant tromsøværinger for å komme seg litt bort.

LES OGSÅ: Forsker: – Ikke sunt å trene for hardt

– Vi hadde opprinnelig 25 plasser, men har utvidet til 33, og det er fortsatt folk på venteliste. Tanken er å kunne gi folk en opplevelse av glede og påfyll i en ellers veldig hektisk hverdag, forteller hun.

Kropp og sinn

I begynnelsen av september reiser hun og de påmeldte til Kreta for en uke med trening, avslapning, ferie og aktiviteter.

– Vi ble nesten litt overrasket over interessen. Denne turen er mer enn trening, det er en opplevelse. Det blir temakvelder, og vi skal ha et opplegg der vi også går inn på kosthold og på livet, sier Andresen.

Gründeren driver firmaet sitt i lokaler på Sjursnes, der hun jevnlig har aktiviteter. Hun har imidlertid hatt lyst til å gjøre noe mer de siste årene, og har arrangert lignende treningsturer før.

– Trening er jo så mangt. Det å holde seg i aktivitet og ha et avslappet forhold til det er viktig. Vi skal jobbe med både kropp og sinn, forteller hun.

Fra 30 til 70

Andresen er regnskapsfører i bunnen og har sin bakgrunn fra studiet økonomi og ledelse. Senere har hun utdannet seg som treningsinstruktør, og også innenfor coaching som retter seg både mot trening, kosthold og livsmestring.

LES OGSÅ: Andreas (28) ordnet nytt VM-gull til Tromsø

– Jeg reiser ned som instruktør sammen med Merethe Forfang. Vi har treningsøkter på morgenen og på kvelden, og så er det et opplegg mellom der, forteller Andresen, som allerede har begynt å tenke på en ny tur til neste vår fordi hun har så stor etterspørsel.

Og det er et bredt spenn av alder på deltakerne – den yngste påmeldte er 30, og den eldste 70. Therese Kristiansen (30) er en av dem som skal på turen.

– Jeg gleder meg veldig mye. Jeg fikk vite om det da det ble annonsert, rundt jul i fjor, og tenkte at dette hadde jeg lyst til å være med på. Den kombinasjonen av ferie, gode treningsøkter og å kunne tilbringe tid med gode venner gjør at det blir en veldig attraktiv pakke, sier Kristiansen.