Derfor valfarter folk til Tussøy denne helgen

Søndagens kulturminnedag på Tussøy er blitt så populær at arrangøren har måttet sette opp ekstra båtavgang.

KULTURMINNEDAG: Det arrangeres foredrag, omvisninger, vandringer og kafé på Tussøy denne søndagen. Foto: UiT 

nyheter

14. august er det kulturminnedag med foredrag, omvisninger, vandringer, natursti for barn og kafé på Tussøy. Nå har så mange meldt seg på at det har vært nødvendig å sette opp flere båtavganger, opplyser UiT i en e-post.

– Kulturminnedagen på Tussøy har vært så populær at vi har måtte organisere ekstra båttransport for å få de mange over til øya som vil tilbringe dagen der søndag, forteller John Hansen, konservator ved Tromsø Museum – Universitetsmuseet og en av organisatorene i Tussøylaget.

Han forteller videre at man må melde seg på for båtskyss på Tromsø Museum.

– Nå er det bare noen ganske få plasser igjen. Med den værmelding det er for søndag ligger det an til å bli en vidunderlig dag på vakre Tussøy hvor mange er i sving for å gi de besøkende en god opplevelse, sier Hansen.

Tussøydagen er et samarbeid mellom Tussøylaget, Troms Fylkeskommune og Tromsø Museum - Universitetsmuseet.

Se hjemmesiden til UiT.no for program for dagen og informasjon om transport til Tussøy.