Nordlys-sesongen er herved igang

- Må prøve å skape litt magi

Det er den tiden av året igjen.

NORDLYSET ER TILBAKE: Her er et av blinkskuddene til Truls Melbye Tiller tatt fredag fra Gausdalsvegen i Tromsdalen.   Foto: Truls Melbye Tiller

nyheter

Cruisebåtturistene har akkurat forlatt byen, men nå er det straks duket for besøk av tusenvis av nordlysturister.

En av byens mange nordlys-fotografer Truls Melbye Tiller fikk fanget nordlyset på kamera allerede 25. august, men det første skikkelig synlige nordlyset kom på fredag.

- Det begynner endelig å bli mørkt nok, men været har ikke vært helt optimalt. Utbruddet i helgen har vært ganske kraftig og synlig også langt sør i landet, forteller Tiller til iTromsø.

LES OGSÅ: Ekspertfotograf avslører tjuvtriks

- Må skape litt magi

Mens mange irriterer seg over perioden hvor Facebook- og Instagram-feeden fylles med nordlysbilder, har Tiller andre ting å tenke på.

For hvordan klarer man egentlig å ta interessante bilder av fenomenet år etter år?

- Utfordringen er å prøve å skape litt magi med disse bildene. Det er utrolig mange flinke fotografer der ute så det gjelder å være kreativ. Personlig synes jeg hele Kvaløya begynner å bli litt ut-fotografert, så jeg vil prøve å finne nye plasser, nye motiv og nye vinkler, slik at det ikke bare blir det samme nordlysbildet igjen og igjen, sier Melbye Tiller.

LES OGSÅ: Fra lokalt fenomen til turistmagnet

- Nordlysskrøner

Tiller forteller om god stemning mellom nordlys-fotografene i byen.

- Det er jo ikke en konkurranse. Vi møtes titt og ofte ute i feltet, og det er morsomt å følge med på hva de andre gjør. Dette er bare en artig hobby for min del, og når vi treffes går i det mange "nordlysskrøner", som er vårt svar på fiskehistorier, ler fotografen.

Et av stedene hvor du kan følger med nordlysvarslet er via Service Aurora som bruker live data fra NASAs ACE fartøy, hvis du skulle ville ut på jakt selv.

LES OGSÅ: Vil ha med nordlyset i værvarslinga