I dag åpner MRSA- rammet avdeling

Etter å ha holdt Nyfødt intensivavdelingen stengt siden MRSA-bakterien ble oppdaget i slutten av august, åpner avdelingen igjen i dag.

ÅPNES: Nyfødt intensivavdelingen på sykehuset har holdt stengt siden slutten av august, etter at MRSA-bakterien ble oppdaget på avdelingen. I dag kan den igjen åpnes. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen  Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen

nyheter

UNN: Det bekrefter Marit Einejord, kommunikasjonsrådgiver hos UNN.

– Avdelingen skal åpnes i løpet av dagen, sier hun.

LES OGSÅ: I dag skrives de siste MRSA-smittede pasientene ut fra UNN

I går ble de to siste pasientene som hadde fått påvist bakterien skrevet ut fra sykehuset. To andre smittede pasienter ble overført til andre sykehus i forrige uke.

Ingen nye tilfeller

– Det er ikke påvist noen nye tilfeller av smitte etter at bakterien ble oppdaget og det ble iverksatt tiltak, sier Einejord.

LES OGSÅ: Stor vekst i multiresistente tarmbakterier på UNN

Siden utbruddet ble bekreftet 26. august har ingen av de øvrige pasientene som har vært tilknyttet avdelingen fått påvist smitte. Avdelingen åpnes i samarbeid med smittevernavdelingen.

Ansatte følges opp

Til sammen er 15 personer bekreftet smittet av bakterien, flere av dem ansatte ved avdelingen. Så lenge man er bærere av MRSA-bakterien får ikke de ansatte jobbe mot pasienter. Einejord kan ikke si noe om hvorvidt de smittede ansatte har klart å bli kvitt bakterien.

LES OGSÅ: Ytterligere fem smittet av MRSA-bakterie i Tromsø

– Det jeg kan si er at de ansatte som ble smittet får vanlig oppfølging, sier hun.