Røymo får kritikk for håndtering av fagforeningsutvalg

Anna Amdal Fyhn (H) etterlyser at ordfører Kristin Røymo prioriterer administrasjonsutvalget.

FRUSTRERT: Anna Amdal Fyhn (H) mener ordføreren må begynne å delta i administrasjonsutvalgsmøtene. 

nyheter

Etter formannskapsmodellen ble innført i juli har møtestrukturen i kommunen endret seg. Blant annet har det blitt innført et administrasjonsutvalg som ordføreren skal lede. Men disse møtene har det siste halvåret enten blitt avlyst, eller så har ordfører ikke møtt – sist uke møtte hun ikke, uten å melde forfall.

Høyres Anna Amdal Fyhn sitter i utvalget, og synes lite om at ordføreren glimrer med sitt fravær.

– Måten posisjonen og ordføreren behandler administrasjonsutvalget synes jeg ingenting om, er beskjeden fra den garvede Høyre-veteranen.

LES OGSÅ: Kommunen får ingen drahjelp til å ordne opp i økonomi-trøbbelet

Møtearena

UHELDIG: Ordfører Kristin Røymo sier at det er uheldig at hun ikke meldte forfall til møtet hun ikke deltok på. 

Administrasjonsutvalget er et utvalg bestående av fire politikere, to fra posisjon, og to fra opposisjonen, samt tre representanter fra fagforeningene i kommunen. Utvalget skal behandle prinsipielle spørsmål om omorganisering, organisasjonsendringer og lignende. Ifølge møteplanen skal utvalgte møtes en gang i måneden.

– Første møte ble avlyst og så ble andre møte avlyst. Til slutt ble fagforeningene irritert og meget indignert over at alt ble avlyst. Særlig i en situasjon hvor kommunen er i omstilling, er det viktig å møtes i dette organet, sier Fyhn.

Fraværsgrense

Arbeiderpartiet har tidligere gått hardt ut mot Høyres gruppeleder Erlend Svardal Bøe for å ha et høyt forfall fra formannskapet. Det har ledet til at de vil innføre en fraværsgrense i formannskapet, som fører til lavere honorarer om man har for mye forfall. Fyhn synes det da er umusikalsk av Røymo å ikke delta i administrasjonsutvalget.

– Nå har hun hundre prosent fravær! Og så skal de innføre fraværsgrense i formannskapet, og klarer samtidig ikke engang å melde forfall, slik at de får kalt inn en vara. Jeg er søkkoppgitt, og dette er ingen måte å behandle et så viktig organ som administrasjonsutvalget er, sier hun.

LES OGSÅ: Svardal Bøe: – Frekt å sammenligne med fraværsgrensa

– Uheldig

Ordfører Kristin Røymo (Ap) mener kritikken er delvis berettiget.

– Det har vært helt naturlig årsaker til at de tidligere møtene har vært avlyst. Men jeg skjønner godt at Fyhn reagerer på at jeg ikke var til stede under forrige møte. Det var en beklagelig menneskelig feil, og klart uheldig, sier Røymo.

TABBE: Ellen Zahl Jonassen glemte å legge administrasjonsutvalget 

Den menneskelige svikten i forrige uke var det ordførerens rådgiver Ellen Zahl Jonassen som sto for. Hun hadde glemt å legge møtet inn i Røymos kalender.

– Jeg dummet meg ut, og det var en menneskelig svikt. Og hadde ikke lagt møtet inn i Kristins kalender. Sånn er det, og mine feil gikk denne gangen ut over ordføreren, så jeg legger meg helt flat.

– Det er greit når man ødelegger for seg selv, men det er ikke greit når man ødelegger for ordføreren, sier Jonassen.