Den store kinodagen 2016:

Kinomørket - filmfolkets beste venn

Det nydelige høstværet la ingen demper på kinogleden da den årlige Kinodagen ble arrangert på Aurora Kino Fokus lørdag. Sivert (6) for sin del ventet bare på at journalistene skulle gå, så filmen kunne begynne.

SPENT: Både store og små var spente på hva som ventet dem på innsiden av kinosalen.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Kinosjef Frank Bakkemo ser uforskammet opplagt ut, med tanke på at han tjuvstartet Den store kinodagen med filmmaraton på nattetid.

Godt besøkt

– O du hildrande du! Jeg tror faktisk det var den best besøkte nattmaratonen vi har hatt. Og da jeg sjekket forhåndssalget til hele kinodagen fredag kveld hadde vi forhåndssolgt like mange billetter som vi solgte totalt i fjor, sier han til iTromsø.

FORNØYD: Kinosjef Frank Bakkemo hadde naturlig nok ikke offisielle tall å vise til, men han er glad for at tromsøpublikummet setter pris på Den Store Kinodagen.  Foto: Ronald Johansen

På filmmenyen i natt sto alle de første Marvel-filmene. Det er ikke bare den best besøkte maratonvisninga kinoen har presentert, med sine 13 timer er det også den lengste.

– Dette er tydeligvis et tilbud folk setter pris på, men så forsøker vi da også å finne serier som folk kan like, sier Bakkemo.

LES OGSÅ: Inviterer til Gatsby-fest med påkostet film: - Dette blir ti ganger større enn i fjor

Kinogodt

I kinoens foaje begynner filmfolket å samle seg. Det årvisse Bamsesykehuset er pyntet med kosedyr fra Madagaskar-filmene og den ikke helt barnesikre kosebamsen fra filmen «Ted». Også deles det ut smaksprøver på godteri. Mange smaksprøver!

– Det var veldig godt! Akkurat passe surt!, sier Sara Lyngedal (8).

SMINKET: Synne Mosand Gjerde og Sara Lyngedal (begge 8) syntes det lønte seg med sminke da de ble intervjuet av avisa. Her er de på vei til filmen «Storkene» med Synnes mamma, Ingunn Mosand Gjerde.  Foto: Ronald Johansen

– Og litt søtt, akkurat slik kinogodt skal være, legger venninna Synne Mosand Gjerde (8) til.

De skal se filmen «Storkene» og har pyntet seg for anledningen.

LES OGSÅ: Tromsøjente med i TV2s storsatsing

Ikke snakke, men se!

– Vi har sminket oss, sier Sara stolt til journalisten før hun snur seg til Synne.

– Jeg sa det kom til å lønne seg, hvisker hun – godt fornøyd med å havne i avisa med den lille ekstrainnsatsen.

Men nede i sal 6 hvor «Dyrenes hemmelige liv» skal til å begynne, er det snart på tide å slutte å bare snakke om film.

– Nå skal vi se på film, slår Sivert Barosen (6) fast.

Popkorn til alle!

Og en sentral ingrediens i kinomagien er popkorn og Sivert lyser opp da pappa Glenn Barosen (36) setter popkornbøtta på fanget hans.

– Den er til oss alle, sier Glenn som også har med seg kjæresten Line Hofsøy på kino.

– I dag blir det nok bare barnefilm på oss, men så kan vel vi gå på kino andre dager, sier Barosen til iTromsø.

Men så stiller Sivert et betimelig spørsmål:

– Pappa, skal de ikke gå snart?

Og Sivert har jo helt rett. Man skal ikke snakke under forestillinga, heller ikke journalister, så vi forlater kinosalen idet lyset dempes.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter