Derfor drar Røymo og kronprinsparet sammen til Canada

Tromsø-ordføreren er i disse dager ikke å finne på rådhuset, hun er nemlig i Canada på konferanse.

Røymo: Ordfører Kristin Røymo er denne uka i Canada. 

nyheter

Onsdag dro ordfører Kristin Røymo til Canada for å delta på en konferanse under navnet «Cold ocean knowledge and research in Norway and Canada», hvor blant annet det norske kronprinsparet skal delta.

– Det er en konferanse hvor vi skal utveksle erfaringer om vekst og utveksling i Arktis, hvor Tromsø kommune har blitt invitert til å delta. Dette er en del av Norges arbeid for å styrke vår rolle mot det arktiske samarbeidet, og vi mener derfor det er viktig at Tromsø er representert, sier hun.

LES OGSÅ: Røymo vil ha Trump til Arctic Frontiers

Arktisk samarbeid

Røymo er en av hovedtalerne på konferansen.

– Mitt budskap er at arktiske byer må samarbeide. Om få år kommer 30 prosent av arbeidsplassene som er der nå til å forsvinne. De arbeidsplassene må erstattes, og hvordan skal vi håndtere det? Jeg mener vi må jobbe for økonomisk vekst basert på bærekraft og miljø.

– Har du tid til å reise til Canada på konferanse nå som administrasjonssjefen har lagt fram sitt budsjettforslag?

– Det er et godt spørsmål. Jeg vurderer min tid og mine døgn nøye som ordfører, og det gjelder også denne turen. Da jeg besluttet å bli med, var det fordi Tromsø regnes som en viktig aktør, som arktisk hovedstad for Norge. I tillegg har det sittende regime besluttet at vi vil prioritere Tromsøs rolle i Arktis.

LES OGSÅ: Arbeiderpartiet vil fullfinansiere Tromsøundersøkelsen

To på reise

Posisjonen har satt av to millioner kroner for å jobbe med Tromsø som arktisk hovedstad, og turen dekkes av de midlene.

Ordføreren har med seg Magnus Kristiansen fra næringsavdelinga i kommunen. Fly og hotell koster 20.625 kroner per person, og utgjør til sammen i overkant av 40.000 kroner for ordføreren og byråkraten på turen, som varer fra onsdag til søndag denne uken.