Disse vil få billigere buss i 2017

Nytt år betyr som regel økt pris på bussbilletten. Det skjer ikke i 2017.

ØKT BRUK, IKKE ØKT PRIS: Det begynner å bli noen år siden sist, men Troms fylkestrafikk og Ivar B Prestbakmo (Sp) vil ikke øke bussprisene til neste år. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

I det man vel kan beskrives som sjelden gladnyhet fra Troms fylkeskommune, viser det seg at passasjerøkningen på kollektivtrafikken i 2016 betyr at bussprisene ikke vil øke på nyåret.

– Det er nok noen år siden sist vi ikke økte prisene ved inngangen til et nytt år, ja. Samtidig har vi en bevisst holdning til å tilrettelegge for at enda flere skal velge å reise kollektivt. Økningen i år har vært større enn forventet, noe som gir oss handlingsrom til å gjøre noen endringer, sier fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B Prestbakmo (Sp).

Utvider barnebilletten

Forslagene til endringene i kollektivsatsene i Troms skal behandles av fylkesrådet tirsdag, og dette er endringene som foreslås:

• Barnebillett på enkeltreise heves fra 16 år til 18 år.

• Prisen på periodebillett økes ikke. Det vil si at 30 dager fortsatt vil koste 680 kroner

• Rabatt ved bruk av Mobilett økes fra 10 prosent til 20 prosent, samme som Tromskortet, og vil gjelde både buss-, ferge- og båttilbudet i Troms.

• Prisen på hurtigbåt økes med 2 prosent i tråd med forventet prisstigning.

Stort ønske

Utvidelsen opp til 18 år på barnebilletten er et av tiltakene Prestbakmo vet det har vært et spesielt stort ønske om. Det gjelder spesielt blant elever på videregående.

– Mange mellom 16–18 år går på videregående og de har ikke nødvendigvis bedre økonomi enn de under 16 år. Dette har også vært en kampsak for Ungdommens Fylkesråd og en mulighet for oss å legge til rette for at enda flere ungdommer velger kollektive løsninger, sier Prestbakmo.

1. mars

Endringene trår ikke i kraft 1. januar, men 1. mars 2017.

– All honnør til tromsøværingen som har blitt veldig gode bussbrukere. Vi håper disse grepene vil fortsette den positive utviklingen og at passasjertallene økes ytterligere i 2017, avslutter Prestbakmo.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter