Fikk inn over 20.000 kroner på en måned: - Vi er helt overveldet

Jusstudentene Johanne Grov Eilertsen (21) og Thekla Eilertsen Bergli (22) skal snart reise til Hellas for å hjelpe flyktningene i Thessaloniki.
nyheter

For en måned siden skrev iTromsø om jusstudentene Johanne Grov Eilertsen (21) og Thekla Eilertsen Bergli (22) som skal reise til Hellas for å hjelpe flyktninger 10. desember.

De håpet at folk ville bidra med litt penger og klær som de kunne bruke til å hjelpe flyktningene, men hadde aldri forventet responsen de fikk.

- Det er helt utrolig at vi har klart å få inn over 20.000 kroner. Vi er helt overveldet og utrolig takknemlig for at det er så mange som ønsker å hjelpe oss med frivilligarbeidet. Det er utrolig godt å kjenne at folk bryr seg og at alle er så positiv til å hjelpe, sier Eilertsen.

Jobber med pakkelisten

Hovedgrunnen til at de ønsket å få inn penger, var fordi det er vanskelig å pakke med seg så mye klær og lettere å kjøpe det inn når de kommer fram. Nå jobber de med pakkelisten for å se hvor mye av det de har fått inn de klarer å få med seg.

- Vi har fått inn utrolig mye klær så vi må få sett over hva vi kan ta med oss. Vi skal ta med så mye vi klarer, men vi har snakket litt om å donere det som blir til overs til Redd Barna eller Kirkens Bymisjon her i Tromsø om vi ikke får med oss alt. Neste uke er vi ferdig med eksamen og da skal vi sette oss ned å skaffe oss full oversikt, sier Eilertsen, og legger til at de gjerne tar imot store kofferter og bagger de kan frakte klærne ned i.

Tepper og mat

Reisen ned og oppholdet betaler de selv for. Alle pengene de får inn skal uavkortet gå til å kjøpe inn mat, sko og tepper når de kommer ned.

- Vi har inngått et samarbeid med Soul Food Kitchen i Thessaloniki slik at vi får lov til å lage mat på deres kjøkken som vi kan dele ut. Pengene skal bruker til nettopp mat og andre nødvendigheter som sko og tepper, som veier mye og er lettere for oss å skaffe når vi kommer fram, sier Eilertsen.

For å lese mer om arbeidet deres her.