Vi tror vi er av de mest miljøbevisste

I en undersøkelse mener to av fem personer i Nord-Norge at de er mer opptatt av miljø og klima enn gjennomsnittet.

Resirkulering glass  Foto: PETTER STRØM

nyheter

Befolkningsundersøkelsen er gjennomført på vegne av Grønt Punkt og viser at folk fra nord har den høyeste grønne selvtilliten. Bare én av ti nordlendinger mener de ligger under snittet for hvor miljøbevisst det norske folk er.

På nasjonalt nivå tror under to av fem at de er grønnere enn snittet. Én av syv mener de er under gjennomsnittet.

– Tallene viser at mange nordlendinger er engasjerte i miljøet vårt, og det skal vi glede oss over. Så får vi bare konstatere at uforholdsmessig mange tror at de over snittet miljøopptatte. Dersom det fører til at folk tar flere grønne valg i hverdagen, som å kildesortere, så er det definitivt verdt det, uttaler Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge.

Småbarnsfamilier, uetablerte voksne og høyskole- og universitetsutdannede er blant gruppene i befolkningen som har høy grønn selvtillit, ifølge undersøkelsen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter