Det er gjennom Gjensidigestiftelsen at skolen får midler til å bygge nytt kjøle- og fryserom.

– Gourmetkokk Erik Lindstrøm henter matvarer på butikker i nærområdet, og det er matvarer som nærmer seg holdbarhetsdato og skal kastes. Med rektor Wenche Skallerud og leder av Foreldrerådets arbeidsutvalg, Kristine Larsen, har de lagt forholdene til rette for en erfaringsbasert læringsarena med kjøkkenet og matkultur i sentrum. Prosjektet har også vist seg og ha en positiv innvirkning på skolemiljøet. Som de sier på Selnes Skole: «Man mobber ikke den man spiser sammen med». Dette er pilotarbeid i Skole-Norge, sier Morten Wirkola, tillitsvalgt i Gjensidigestiftelsen i en pressemelding.

Utbyggingen vil koste 250.000 kroner.

Rektor på Selnes skole Wenche Skallerud, er glad for å få nytt kjøle- og fryserom.

– Først og fremst er dette et signal om at vi er på rett vei med vårt matprosjekt. Det koster en del penger å bygge et nytt kjøle- og fryserom, noe som er vanskelig å få inn i eget skolebudsjett. Med nytt kjøle- og fryserom har vi mulighet til å hente større mengder mat som butikkene kaster, som vi kan oppbevare på en bedre måte, forklarer Skallerud.

– Dette vil være med på å utvide lagringskapasiteten for kjøl/frys av matvarer, for å sikre en jevnere tilgang på varer til deres matordning. Det er nettopp slike prosjekter vi leter etter, og jeg håper at dette kan være til inspirasjon for andre, sier Morten Wirkola.