Nå får 18-åringer barnebillett

Fylkestinget i Troms har vedtatt å heve aldersgrensen på barnebillett fra 16 til 18 år for all kollektivtrafikk i Troms.

fornøyd: Fra venstre: Vebjørn Vinjar Karvonen (Storfjord), Ivar B. Prestbakmo (Sp), Victoria Figenschou Mathiassen (Skjervøy) og Martin Gamst Johnsen (Tromsø). Foto: Kine Moxness Sandnes/Troms fylkeskommune 

nyheter

I november skrev iTromsø om planene til fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B Prestbakmo (Sp) om å heve aldersgrensen på barnebilletter på kollektivtrafikken i Troms. I dag ble forslaget vedtatt i fylkestinget.

– Vi er svært lykkelige for at politikerne har lyttet til ungdommen og innført tilbudet. Dette er en konkret og etterlengtet sak som har vært satt på dagsorden hos både ungdom fra distrikt og by lenge, og har i tillegg til å være praktisk for ungdom et miljøaspekt. Billigere buss er attraktiv buss, og jo flere vi får til å utnytte og tilvenne seg busstilbudet, jo flere lar bilen stå, sier Victoria Figenschou Mathiassen, nestlederen for ungdommens fylkesråd i et presseskriv.

– Sårbar gruppe økonomisk

Tilbudet har spesielt blitt frontet mot ungdom som går på videregående skoler i de større byene og må bruke mye penger på å pendle hjem i helgene.

– Det er veldig få fylker som har en slik praksis for barnebilletter, og det er svært gledelig at fylkespolitikerne i Troms vil tilrettelegge for at flere skal reise kollektivt. Det er særlig viktig å tilrettelegge for at barn og unge kan reise kollektivt, da de er en sårbar gruppe økonomisk, og de er mer avhengig av et godt kollektivtilbud enn voksne som har eget førerkort, sier Victoria Figenschou Mathiassen.

Vedtaket trer i kraft onsdag 22. mars og gjelder buss, hurtigbåter og ferger i Troms.