E8 stengt til fredag

E8 holdes stengt fram til fredag. Her kan du sjekke hvilke omkjøringsmuligheter du har.
nyheter

- E8 gjennom Lavangsdalen i Troms blir stengt til tidligst fredag ettermiddag, skriver Geir Bakkevoll i Statens vegvesen i en pressemelding etter torsdagens snøskred.

Videre opplyser de at tyngre kjøretøy kan velge ulike omkjøringsveier på vei nord eller sør.

«Ev 8 Lavangsdalen, på strekningen Tromsø - NordkjosbotnStengt på grunn av snøskred. Anbefalt omkjøring via Fv 294 for personbiler. Blir ikke åpnet i dag. Store kjøretøy på tur nordover kan kjøre Fv 858 om Malangen, store kjøretøy som skal sørover kan kjøre Fv 286 om Mestervik», står det i meldingen fra vegvesenet.

Det opplyser Statens vegvesen på sin hjemmeside.

Det var klokken 10.30 torsdag at skredalarmen gikk. Snøskredet hadde gått over veien i Lavangsdalen og tre kjøretøyer ble tatt. Alle nødetatene rykket ut til området hvor skredet gikk, cirka ved rasteplassen ved Sarasteinen på høyre siden av dalen.

Skredet var på rundt 200 meter og cirka to meter dypt. Ingen personer ble skadd, men totalt tre kjøretøyer ble tatt av skredet.

- Overraskende

Geolog i Statens vegvesen, Andreas Persson, forklarer at dersom det ikke hadde vært for skredvollen i området, hadde skadeomfanget trolig vært mye større.

- Det er litt overraskende at skredet faktisk var så stort som det var. Jeg vil ikke tenke på hva som hadde skjedd hvis ikke det hadde vært skredvoll der. Den har stort sett stoppet skredet, sier Persson til iTromsø.

Vegvesenet har gjennom hele kvelden arbeidet med å sjekke om det fortsatt er skredfare i området. De har blant annet hatt helikopter inn i området. Men grunnet dårlig sikt, har det vært utfordrende arbeid.

- Vi har som prosedyre å sjekke om det er noen rester igjen fra skredet. Vi så ikke mye fra helikopteret da vi var oppe, sier Persson.

Starter klokken 07.00

Derfor blir E8 altså stengt frem til fredag.

- Vi vil være på plass igjen rundt klokken 07.00 fredag. Vi får bare håpe at været holder seg stabilt, slik at vi kan begynne å rydde, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter