Mormor (55) sikter mot verdenstoppen i styrkeløft

Hege Henriksen Bubandt (55) er mormor og styrkeløfter. Nå sikter hun mot VM.

PERSONLIG REKORD: Hege Henriksen Bubandt (55) tok i dag ny personlig rekord i markløft.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Høsten 2015 satte Hege Henriksen Bubandt seg et mål sammen med trener Arthur Mjelde Halvorsen. Hun løftet da 40 kilo i markløft, men skulle klare 150 kilo før hun fylte 60. Da iTromsø møtte henne på trening tirsdags morgen tok hun ny personlig rekord på 135 kilo i markløft, med over 4 år igjen å trene på.

– Jeg kunne klart 140 kilo, sier Bubandt engasjert, men den glapp.

Klar for NM

De to gjør seg først klar til NM i Bergen i slutten av april.

– Det føles ikke slik ennå. Vi har ikke begynt oppkjøringen engang, sier hun.

PERSONLIG TRENER: Trener Arthur Mjelde Halvorsen mener Bubandt har det som trengs for å bli aller best.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Trener Halvorsen forklarer treningfasen de er i nå med at de trener for å kunne trene mer. Når de nærmer seg konkurranse skal all denne treningen gjøre at de kan løfte tyngre.

– Jeg gleder meg vilt til NM, og VM hvis alt går som det skal, de gangene jeg tør å tenke på det. Det er vanvittig gøy, sier Bubandt.

Mulighet for VM

Halvorsen mener de har det meste i boks, men venter fortsatt på siste formelle invitasjon til VM i styrkeløft i Minsk i juni.

– Hun tar nok ikke verdensrekorder enda, men løfter hun så bra som vi håper kan hun nok ende opp øverst på pallen.

Bubandt håper å få invitasjonen før helga, men når det gjelder resultater vil hun egentlig ikke vite hva hun går opp mot. Styrkeløft består av tre øvelser, knebøy, markløft og benkpress, og sammenlagt er hun fortsatt et stykke unna verdensrekorden på 337,5 kilo. Markløft derimot, er hun ikke så langt unna på.

GLEDER SEG: Hege Henriksen Bubandt gleder seg veldig til å konkurrere videre, men klarer ikke helt å forstå hvor mye hun faktisk løfter.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

– Verdensrekorden i markløft er på 160 kilo. I løpet av de neste tre årene skal jeg ta den rekorden, konstaterer hun.

Inspirasjon

Personlig Trener Alexander Forsberg på SATS Tromsø sier Bubandt er en stor inspirasjon.

– Det kommer svære gutter inn her som trener masse, også tar Hege flere repetisjoner av det som er deres maks, sier Forsberg.

Halvorsen sier at det å trene Bubandt har lært ham at man aldri skal undervurdere folk som har riktig tankesett.

Om det å være en inspirasjon for andre svarer 55-åringen:

– De tenker nok at om denne gamla klarer et slikt løft, så skal de også det.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter