Reiseboom gir supertall for Langnes

De tre første månedene i år har det vært Bonanza-tilstander på Tromsø lufthavn.

REKORDVEKST: Over 550.000 passasjerer har reist til og fra Tromsø første kvartal i år – noe som har ført til enkelte dager med store kapasitetsproblemer.  Foto: Christer Pedersen / iTromsø

DIREKTERUTER: Flyene som går direkte til og fra utenlandske destinasjoner – som Norwegians London-rute – er med på å holde trafikktrykket oppe på Tromsø lufthavn.  Foto: Jon Terje EiterŒ

KJEMPEFORNØYD: Kommersiell sjef Mona Ringstrand på Tromsø lufthavn er veldig fornøyd med passasjerveksten på over ti prosent første kvartal.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

– Vi har hatt rekorder og vekst i samtlige tre måneder i år – og i mars hadde reiste 197.000 passasjerer over Tromsø, en økning på hele 17 prosent, forteller kommersiell sjef ved lufthavna, Mona Ringstrand til iTromsø.

Statistikken viser at godt over 550.000 passasjerer fløy til og fra Langnes første kvartal – en økning på 10,3 prosent.

Vinteren den nye høysesongen

– Tidligere var det sommersesongen som var høysesong for oss. Nå er situasjonen snudd helt på hodet, sier Ringstrand.

Det er både innenlandsreisende og utenlandske turister som reiser hyppigere til og fra Tromsø.

Begge segmentene har kraftig økning – selv om innenlandstrafikken står for den reelle brorparten av de reisende.

Utenlandsrutene er dog viktige for å opprettholde høy trafikk.

37 prosents økning i mars

– Det er de faste utenlandsrutene som holder oppe trykket, i mars hadde vi en økning på hele 37 prosent av utenlandske direktereisende, forteller Ringstrand.

Ringstrand tror at økningen i trafikken vil holde seg utover året.

Tallene for april viser foreløpig på god trafikk – og i sommer regner hun med fortsatt trafikkvekst.

– Vi starter opp igjen en del faste ruter til utlandet fra Tromsø nå i vår, og det er dessuten mange som ønsker å komme til oss – Arktis er i vinden, sier Ringstrand.

Kapasitetsproblemer

Noen skjær i sjøen er det imidlertid.

I vinter har flyplassen slitt med en del kapasitetsproblemer.

– Det var en del utfordringer med det store passasjertallet, spesielt i begynnelsen av året. Vi har dog gjennomført en del tiltak som har gjort at vi har fått unna det meste av dette, sier Ringstrand.

Nå venter hun og resten av flyplassen på at de planlagte utvidelsene kommer på plass.

Utvider flyplassen i 2018

– Spesielt gjelder dette for utenriksdelen. Gamle Terminal B er nedslitt og trenger en oppgradering for å kunne fungere optimalt, sier hun.

Planene på utvidelsen er vedtatte i Avinor, og planlegges å settes i gang allerede neste år.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter