Vitensenteret sparker fra med oppfinnerutstilling

Etter at vandreutstillingen Prosjekt Fantasi har vært vist i Sør-Norge har turen kommet til Nordnorsk Vitensenter. Tre av 11 oppfinnelser på utstillingen har barn og unge i Tromsø laget.

FRESKE FRASPARK: Vitesenterpedagog Elisabeth Killie Kanebog (til venstre) og utstillingsansvarlig Mona Holmø på Vitensenteret tester Super-Sparken, oppfinnelsen til tromsøjentene Ina Kildalsen og Amanda Mathilde Amundsen. I alt 11 oppfinnelser er utstilt. 

nyheter

Prosjekt Fantasi er en oppfinnerkonkurranse som ble arrangert i samarbeid mellom Statoil Morgendagens Helter og landets fem regionale vitensentre.

Fantasiverksted

Det kom inn i alt 2.400 oppfinnerbidrag og i den nasjonale finalen utmerket Tromsø seg med hele tre av de 11 vinnere.

Det er laget et eget undervisningsopplegg for sjetteklassingene med utgangspunkt i utstillingen. Oppfinnelsene på utstillingen skal inspirere andre barn og unge til å lage oppfinnelser på Vitensenterets Fantasiverksted i underetasjen.

– I tilknytning til utstillingen har vi en kreativ lab hvor barn og unge kan finne opp nye ting. For de aller yngste har vi tegneverksted, sier utstillingsansvarlig Mona Holmø.

Offisiell åpning

Målet med Prosjekt Fantasi er å stimulere kreativiteten og fantasien til barn og unge. De unge oppfinnerne fra Tromsø bidrar med iPowerwalk (laget av Rasmus Fossen Nordal), Super-Sparken (laget av Amanda Mathilde Amundsen og Ina Kildalen) og Lydstokk for blinde (laget av Henning Bruun).

Torsdag formiddag foretar fylkesordfører Knut Werner Hansen den offisielle åpningen av Prosjekt Fantasi på Vitensenteret, med flere av de unge oppfinnerne til stede. Utstillingen blir stående i tre måneder.