Nå vil kommunen all hundeskitten til livs

Belønner skittplukkere

Ett sikkert vårtegn i Tromsø er all hundeskitten som kommer til syne. Nå kan du bidra til å bli kvitt dritten.

plukk opp: Plukk opp hundeskitten. Det kan lønne seg, sier fra venstre Mari Kjellman, Henrik Romsaas og Finn Arve Sørbøe – alle sentrale i årets #drittfritt. Foto: John Strandmo 

nyheter

Årets #drittfritt går i regi av kommunen og Evidensia Tromsø Veterinærsenter. Henrik Romsaas og Mari Kjellman sier at det er tredje året de lager en positivt rettet kampanje for å få hundeeiere til å plukke opp egen og andres hundedritt. I ettertid vanker det premier.

Kommer fram

– Det er store mengder dritt som kommer fram i forbindelse med snøsmeltingen. Personlig har jeg talt 38 hundebæsjer i løpet av 150 meter i folkeparken. Nå skal disse bort, sier Romsaas.

FORFERDELIG: Hundeeiere Lena Sigurdsson går daglige turer med Snorre. Og selvsagt plukker hun opp dritten. Likevel ser det forferdelig ut, sier hun.  Foto: John Strandmo

Ifølge Kjellman ble de to foregående kampanjene store suksesser.

– Folk plukket hundebæsj over alt. Etter hvert fikk vi sågar tilbakemeldinger at områder var fri for dritt og folk ønsket nye områder. Det gikk sport i å plukke opp, sier Kjellman.

Fine premier

Henrik Romsaas ønsker at kampanjen skal være positiv.

– Vi retter ikke pekefingeren mot noen. Men ved å ta en selfie med/av hundeposene og gjerne hunden og legge dette ut på Instagram med emneknaggen #drittfritt, er du med i trekningen av daglige Flaxlodd og hunderelaterte premier.

Lykkebæsjen

Nytt av året er lykkebæsjen – plastbæsjer gjemt rundt i friområdene.

– Finnen du en slik, må du sende inn nummeret på baksiden. Da er premiene overnatting på hotell, gavekort og teater- og kinobilletter.

LYKKEDRITT: Et 20-tall slike lykkebæsjer er plassert ut. Finner du en, vanker det premier.  Foto: John Strandmo

Flax der og da

Romsaas og Kjellman vil også premiere hundeeiere som de ser plukker opp hundedritt.

– Våre folk vil gå med Flaxlodd i lommene og dele rundhåndet ut.

Initiativtakerne har også fått moromann og skuespiller Finn Arve Sørbøe med på laget. Han deltar i en filmsnutt som skal legges ut på Facebook.

Sjarmert av

– Jeg har latt meg sjarmere av kampanjen fordi det på en ironisk måte sendes ut et budskap om renske byen for hundeskitt fram mot 17. mai, sier Sørbøe.

PLAKAT: Denne plakaten pluss noen filmsnutter er laget i forbindelse med årets aksjon for et drittfritt Tromsø til 17. mai. 

Hundeeier Lena Sigurdsson er sjokkert over all dritten som kommer fram:

– Du er heldig dersom du unngår å tråkke i en eller flere. Selv plukker jeg opp etter Snorre. At det må en kampanje til for at alle skal gjøre det samme, sier alt om enkeltes fremferd, sier hun.