Fare for snø neste uke

1. juni er neste torsdag og solen snur igjen om en knapp måned. Vi er likevel langt unna sommervær her i nord.

HVIT NEDBØR: Meteorologisk institutt melder at vi ikke er helt ferdig med vinteren ennå.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Fredag morgen var det sludd i lufta og 3–4 grader. Lørdag ligger an til å bli den beste dagen værmessig i overskuelig fremtid med 6–8 varmegrader.

– Det er nordavind og temperaturen blir ikke så himla høy, men det er jevnt over denne periodens fineste dag. Skydekket brytes noe opp og det blir lengre perioder med sol, så om du vil ut på tur er lørdag dagen å gjøre det på, sier Håvard Larsen, meteorologikonsulent ved Vervarsling for Nord-Norge.

Men det blir fort verre

Selv om lørdagen blir brukbar, snur været igjen allerede søndag formiddag.

– Starten av søndagen blir fin, men det skyer over og kommer noen byger på formiddagen og utover. Det blir også mindre sol og en ganske sur vind, og dermed ganske kjølig, sier Larsen.

Snø til uka

Mandag til onsdag neste uke ligger an til å riktig vinterlig, med temperaturer nede i 3 grader på det varmeste og mulighet for snø.

– Det blir litt nedbør, og fortrinnsvis regn, men det er så pass kaldt at det fort kan komme litt hvitt ned. Det blir ikke liggende i alle fall, sier Larsen, og legger til:

– Det er et lite håp om varmere temperaturer og mildere vær når vi går over i juni måned, men det er vanskelig å si per nå.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter