Denne appen skal få deg til å legge vekk telefonen ved middagsbordet

Appen «Dolmio pepper hacker» skal bringe tilbake den gode kvaliteten rundt middagsbordet.

KVALITETSMIDDAG: En app utviklet av Dolmio skal få tilbake familiehyggen rundt middagsbordet. 

nyheter

I en ny undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov, kom det fram at flere norske familier benytter seg av smarttelefoner eller nettbrett ved middagsbordet.

Appen utløser alarm

I forbindelse med undersøkelsen har Dolmio lansert en app som skal få folk til å legge fra seg teknologien når de skal spise middag.

– De fleste norske familier har en travel hverdag, med nettbrett og smarttelefoner som følger de overalt. Undersøkelsen viser at det helt klart er vanskelig for både foreldre og barn å skru den av når de samles rundt middagsbordet. For å kunne hjelpe familiene med å få tilbake kvalitetstiden, har vi lansert en app som pauser teknologibruken mens de spiser, sier Ylva Freiesleben, Nordic Corporate Affairs i Mars Nordics som eier Dolmio, i en pressemelding.

Familien kan legge inn på appen hvor mange minutter de ønsker å ha sammen uten smarttelefonen eller nettbrettet til stede. Dersom noen rører enheten, utløses det en høy alarm.

Voksne er verstingene

I undersøkelsen kom det fram at det er de voksne som oftest bruker smarttelefon eller nettbrett ved middagsbordet.

34 prosent av voksne i familien sjekker meldinger eller surfer under middagen, mens bare 27 prosent av barna i undersøkelsen tok med seg teknologien til middagsbordet.

I 37 prosent av barnefamiliene hadde både de voksne og de unge med seg teknologien til middagen.