Verdenskjente bilder utstilles på Nerstranda

Stan Serdjukovs bryllupsbilder ble sett verden over. Nå holder han fotoutstilling på Nerstranda.

VERDEN OVER: Bryllupsbildene Stan Serdjukov tok av Marit Therese Rognmo og Erik Gjømle gikk verden over. Foto: Privat 

nyheter

I juli i fjor tok Stan Serdjukov fotoutstyret på ryggen og klatret 900 meter til toppen av Vasstinden. Bildene han tok av brudeparet på toppen er sett verden rundt. Disse bildene er blant dem som skal stilles ut på Nerstranda torsdag 1. juni.

LES OGSÅ: Gikk 900 meter til fjells for det perfekte bryllupsbildet

Bryllupsbilder

– Bryllupsbilder er min spesialitet. Jeg kombinerer kjærlighet og nordnorsk natur for å fortelle en historie. Det blir veldig, veldig vakkert. Rett og slett «epic», sier Serdjukov.

En hel vegg er satt av til bryllupsbilder på utstillingen. Den andre veggen har ikke no spesielt tema. Den består av andre bilder Serdjukov har tatt, som han selv har valgt ut.

– Denne utstillingen kom som en ganske plutselig mulighet. Jeg hadde ikke noe konkret tema å holde meg til, så da har det blitt mange våkenetter med gjennomgang av tusenvis av bilder. Det er den eneste måten å gjøre det på, forklarer Serdjukov.

UTSTILLING: Stan Serdjukov spesialiserer seg på bryllupsbilder. Nå stilles de, samt flere andre bilder, ut på Nerstranda. Foto: Privat 

Ingen favoritter

Serdjukov fikk selv i oppgave å gå gjennom alle bildene sine for å velge ut de beste.

– Jeg jobber veldig mye med alle bildene jeg tar. Det er så mange faktorer som spiller inn, og da kan man ikke bare peke et kamera og knipse. Det å skulle velge ut de beste er ikke lett når jeg har lagt så mye arbeid og kjærlighet i alle sammen, men nå har jeg gjort det.

Fotografen har klart å velge ut sine beste bilder til utstillingen, men kan ikke velge en favoritt.

– Det går ikke. Bildene mine er som barna mine, og man velger ikke favorittbarn, sier han.

Tromsø Fotoklubb

Utstillingen på Nerstranda er i et samarbeid med Tromsø fotoklubb. I utgangspunktet skulle utstillingen vise fram Serdjukovs bilder, men han kontaktet dem for et samarbeid.

– Jeg brenner for fotomiljøet i Tromsø. Jeg spurte derfor Tromsø Fotoklubb om de ville være med på utstillingen. Det er viktig for meg at de er det, sier Serdjukov.

Tromsø Fotoklubb får et staffeli midt i lokalet for sin utstilling «Folk i nord». Det er en svart/hvit utstilling tatt med et analogt kamera i storformat og fremkalt i fotoklubbens mørkerom. Flere fotografer i Tromsø har deltatt på prosjektet.