Kjøper inn to elbusser til 13 millioner

Troms fylkeskommune går til innkjøp av to elbusser til Tromsø.

ELBUSS: Denne elbussen ble testet ut i Stavanger i fjor. Foto: Troms fylkeskommune 

nyheter

Fylkestinget vedtok innkjøpet tirsdag 13. juni, med en ramme på 13 millioner kroner til anbud og andre utgifter tilknyttet prosjektet, skriver Troms fylkeskommune på sine nettsider.

Fylkeskommunen vurderer på sikt å erstatte bybussene med elektriske busser, og vil starte opp med to busser på rute 33 og 34, som er de mest trafikkerte linjene.

Er prosjektet vellykket, vil det vurderes en gradvis innfasing i Tromsø og Harstad, slik at en stor del av bussene i 2025 er elektriske.

Vedtaket fra fylkesrådets innstilling ble vedtatt mot to stemmer, fra Line Miriam Sandberg (Frp) og Hanne C.S. Iversen (Frp).

Med dagens strømpris inkludert nettleie, dieselpris, og diesel til hybridbussene i Tromsø, vil en busspark på 40 elbusser over 10 år gi en besparelse på cirka 82 millioner kroner, gitt at bussene kjører 80.000 kilometer i året, skriver fylkeskommunen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter