Tre uker forsinket:

Nå kommer rutetabellene

Da Troms Fylkestrafikk innførte sitt nye «sanntidssystem», fjernet de samtidig de gamle rutetabellene – til stor irritasjon for mange.

SANNTID: Det nye ruteopplysningssystemet baserer seg på elektroniske informasjonstavler på holdeplassene, men mange av byens busstopp er ikke utstyrt med de aktuelle tavlene. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

BEKLAGER FORSINKELSE: Kurt Bones i Troms Fylkestrafikk. Foto: Christer Pedersen 

nyheter

For det er ikke alle busstopp som er utstyrt med de elektroniske tavlene som opplyser om når bussen kommer og går.

GPS-sporing av bussene

Istedenfor å ha faste rutetabeller som stort sett aldri har stemt overens med virkeligheten, har Tromsø på lik linje med andre større byer fått et system som følger bussene med GPS – og opplyser om når bussene passerer med stor nøyaktighet.

Mangler på mange holdeplasser

Men på godt over halvparten av holdeplassene er alt som er å finne av ruteopplysninger en såkalt qr-kode som man må bruke sin smarttelefon til å lese. Da kommer man til hjemmesiden til Troms Fylkestrafikk.

Imidlertid er det ikke alle som kan eller vil bruke dette – ikke minst eldre og turister.

Forsinket leverandør

– Vi har vært avhengige av en ekstern leverandør som skal sette opp nye rutetabeller i busskurene, men de har vært forsinket med leveringen, sier administrerende direktør, Kurt Bones, i Troms Fylkestrafikk.

Tanken var at et kompletterende system til sanntidssystemet skulle være på plass allerede forrige månedsskifte, men slik har det altså ikke gått.

Til Tromsø i neste uke

– De kommer hit til Tromsø 20. og 21. juni for å montere det nye systemet i løpet av noen dager, forklarer Bones.

Han beklager at det nye systemet er blitt forsinket.

– Det er en del programvare og annet teknisk som må på plass, men forhåpentlig vil alt være løst i løpet av kort tid, lover Bones.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter