Maleriet ble sporløst borte – Posten har sendt ut landsdekkende etterlysning

Da Hilde Sletvold sendte et maleri i posten, forsvant det på mystisk vis. Nå er det sendt ut landsdekkende etterlysning etter kunstverket.

FORSVUNNET: Hilde Sletvold var veldig fornøyd med bildet hun hadde malt, og vet ikke om hun vil klare å gjenskape det dersom hun må lage et nytt.   Foto: Privat

nyheter

Tromsøkunstner Hilde Sletvold hadde fått den store æren å lage et maleri til åpningen av et bygg i Bergen. Bygningen er oppkalt etter hennes store kunstnerforbilde Lars Lerin.

Da maleriet var på vei i posten forsvant det på mystisk vis. Nå er det ingen som vet hvor bildet er.

Hvis maleriet ikke blir funnet i løpet av sommeren vil Sletvold måtte male et nytt.

– Jeg fikk en forespørsel om å lage et bilde med akkurat det fjell-motivet som skulle henge ved siden av Lars Lerins bilder, så det må jeg levere, sier hun.

Taper 100.000 kroner

Å male et helt nytt bilde blir ikke billig for kunstneren.

– Det bildet som forsvant i posten var verdt 40.000 kroner. Hvis jeg nå må lage enda et vil det til sammen koste meg nesten 100.000 kroner. Også er det jo mye arbeid i det, forteller Sletvold.

GODT MERKET: Maleriet var pakket mellom to treplater for beskyttelse. Pakken var godt merket.  Foto: Privat

Om hun vil få erstatning for maleriet som har forsvunnet vet hun ikke.

– Da jeg snakket med Posten forklarte de at jeg ikke kom til å få erstattet noe annet enn det jeg hadde betalt for sendingen, så det er jo ikke så veldig mye, sier Sletvold.

Presseansvarlig i Posten, John Eckhoff, forklarer at de følger et internasjonalt regelverk for logistikk når slike saker behandles.

– Dersom Sletvold lider et økonomisk tap blir dette en sak mellom henne og Posten. Noe annet kan jeg ikke si fordi det blir bare spekulering, forteller han.

Kan ikke erstatte sjela

Etter at saken med det tapte bildet ble kjent har Sletvold blitt oppringt av venner og bekjente.

– Min gode kunstnervenn Synvis Glinn Nordin ringte meg. Han sa det at man kan male et nytt bilde, men man kan aldri gjenskape sjela som var i det forrige. Det var veldig fint sagt, sier hun.

ETTERSPURT: Det karakteristiske fjellmotivet var etterspurt til maleriet.  Foto: Privat

Sletvold er redd for at hun ikke vil klare å gjenskape et like bra bilde.

– Jeg var veldig fornøyd med det bildet jeg hadde laget. Nå vet jeg ikke hva som kommer til å skje, sier Sletvold, som håper bildet kommer til rette hvor enn det der.

Beklager

Eckhoff beklager situasjonen som er oppstått.

– Vi har sendt ut en landsdekkende etterlysning etter bildet, så det er folk i hele landet som leter etter det. Vi håndterer fryktelig mye gods. Uansett hvor god vi prøver å være, så skjer det feil fordi vi er en bedrift som består av mennesker. Men det er mennesker i hele landet som jobber med å få bildet til rette, sier Eckhoff.

Fordi bildet er sendt som gods, mellom to treplater for beskyttelse, kan det hende bildet befinner seg i et godslager eller er sendt sammen med en annen levering.

– Jeg håper de leter i alle lagre og det som er, sier Sletvold, som selv har vært i kontakt med posten flere ganger.

– De sier det er som å lete etter en nål i en høystakk, men jeg må bare tro at det kommer til rette. Kanskje hvis jeg utlover dusør? spøker Sletvold.