Fryktet det skulle gå galt – tok saken i egne hender

Søndag skrev iTromsø om et busskur i Tromsdalen som kunne utgjøre fare for barn. Noen timer senere hadde Bjørn Evensen tatt affære.

TOK SAKEN I EGNE HENDER: Bjørn Evensen har selv tre unger som bor i området, og var derfor snar med å sikre boltene da han ble gjort oppmerksom på saken.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Busskuret, som står i krysset mellom Turistvegen og Anton Jakobsens vei i Tromsdalen, hadde en masse eksponerte bolter helt i veikanten. Boltene var 10–15 centimeter høye, og kunne lett ha voldt stor skade hvis noen skulle falle på de.

Tok affære

Bare noen timer etter at iTromsø hadde publisert saken på Facebook, hadde Bjørn Evensen vært på stedet og sikret boltene. Han jobber verken i kommunen eller Clear Channel, og gjorde det på eget initiativ. Han hadde ikke lagt merke til tilstanden på stoppet før iTromsø skrev om saken.

– Jeg dro rett på jobb og hentet noen tropper og slo de på, forteller han.

Evensen forteller at han selv har barn i området, og så at det kunne utgjøre en stor fare.

– Jeg har tre unger, som alle ferdes på sykkel i dette området. Det stakk djupt i meg, da jeg så det. Det verste er jo dersom noen barn hadde falt. De kunne ramlet og fått et stag igjennom øyet, forteller Evensen med skrekk og gru.

Mandag ble det gjort sikkerhetstiltak rundt busstoppet.

– Da jeg kom hjem fra jobb i går, hadde noen satt opp bukker og sperrebånd rundt stoppet, forteller han.

Skuret er i Tromsø

På andre siden av veien for busstoppet ligger Pikant frisørsalong. Eier av bygget, Dag Pettersen, sier han har vært i kontakt med Clear Channel angående busstoppet.

– Jeg fikk det bekreftet over telefon for snart tre uker siden at selve skuret som skal settes opp er i Tromsø, forteller han.

Han var hjemme da de begynte arbeidet med busskuret, men har de siste ukene vært på ferie. Da han kom hjem på søndag, var han derfor sikker på at de hadde satt opp skuret.

– Jeg ble helt forferdet da jeg kom hjem over at det fortsatt så ut slik som da vi dro på ferie, forteller en rystet Pettersen.

– Jeg reagerte på at de ikke hadde gjort noe, så jeg ringte dem. Da fikk jeg beskjed om at det skulle ordnes så raskt som mulig, fortsetter han.

Vet ikke hvem som er ansvarlig

Kommunikasjonsansvarlig i Clear Channel, Sofie Brange, takker for at hun ble gjort oppmerksom på busskuret og er glad for at ingen barn har blitt skadet.

– Det er som dere sier et busskur som skal monteres. Det er i sin tur levert til entreprenøren, som dessverre ikke har kapasitet til å montere før etter sommeren. Jeg antar at det havnet midt i sommerferien. Vi har nå i hvert fall satt opp et sikkerhetstiltak som skal markere området som arbeidsplass inntil videre, skriver hun i en e-post til iTromsø.