Ap vil gi studentene rimelige boliger vegg i vegg med sykehjem

Etter gode resultater fra slike prosjekt i Nederland, vil Ap forsøke å gi studenter billigere bolig i bytte mot selskap på sykehjem.

AKTIVITET: Tor Zakariassen, Ida-Elise Seppola Asplund, Cecilie Myrseth  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

– De skal ikke underholde de eldre. Det handler om å utveksle kunnskap, og å være sosial sammen, sier Ap-nestor Tor Zakariassen.

Stortingsklare Cecilie Myrseth (Ap) mener begge parter vil være tjent med en slik ordning.

– Både eldre, men også studenter som flytter langveis fra og ikke kjenner noen i en ny by, kan slite med ensomhet. Da vil det å ha noen å prate med også være bra for begge.

UNG OG GAMMEL: Ida-Elise Seppola Asplund, Cecile Myrseth og Tor Zakariassen, alle Ap-politikere vil ha ung og gammel sammen på sykehjem også.  Foto: Håkon Steinmo

Hun forteller at erfaringene fra et lignende prosjekt i Nederland har inspirert partiet.

– Ved et sykehjem der er det seks studenter knyttet til et sykehjem. De leier da en bolig til 2.700 kroner og forplikter seg til et viss antall timer med de eldre. Vi må se på hvordan det skal utformes i Norge.

Supplement

Hun forteller at det skal være egnede studenter.

– Vi skal bygge nye boliger, så dette forslaget skal selvfølgelig ikke gå ut over eksisterende antall sykehjemsplasser. Det skal heller ikke være istedenfor oppfølging fra helsepersonell, sier Myrseth. Det er ikke snakk om studenter som studerer helsefag, men fra alle studieretningene, så lenge de er egnet.

AP-nestor: Tor Zakariassen (Ap) har i en årrekke vært en sentral Ap-politiker i Tromsø.  Foto: Håkon Steinmo

Ap lover å iverksette et prosjekt etter valget hvor de bygger studenthybler i tilknytning til sykehjem om de vinner valget. Myrseth mener det kan være positivt, og mener Tromsø er en naturlig by å ha prosjektet i.

– I første omgang vil det være et prøveprosjekt, så det er vanskelig å si hvor mange boliger og sykehjem det er snakk om å prøve det ved. Det vil være smått i første omgang, men det må være stort nok til at man kan se om man merker noen effekt. Det er viktig at vi er frempå og sier at dette ønsker vi å få til i Tromsø, sier Myrseth.

Pressby

Studentene mener forslaget er positivt, ifølge UiTs studentleder.

– Tromsø har et presset boligmarked. Dette kan være en fin måte å få flere studentboliger i byen.

– Kunne du selv tenkt deg å bo i en slik bolig?

– Ja, absolutt, sier studentleder Ida Elise Seppola Asplund.

Zakariassen mener det bare er å sette i gang med forsøket.

– Da jeg hørte dette tenkte jeg bare: Tenk at jeg ikke har kommet på dette før.