Kommunen jobber med nytt prosjekt i sentrum – her kan det bli ny lekeplass

Foreldreopprøret mot et lite barnevennlig sentrum har blitt lagt merke til. Nå er initiativtaker Siril Alm invitert til å bli med å planlegge nytt prosjekt på Prostneset.

FOR DE MINSTE: Siril Alm er ikke fornøyd med tilbudet i Tromsø sentrum for de aller minste barna. Dette vil hun gjøre noe med.   Foto: Miriam Leiros

nyheter

Onsdag skrev iTromsø om Siril Alm som har startet et opprør blant byens småbarnsforeldre. De mener sentrum er altfor dårlig tilrettelagt for små barn og vil ha en ny lekeplass.

– Det er magert med lekeplasser i Tromsø sentrum. Vi var på ferie i sommer i flere storbyer. Der hadde de fantastiske lekeplasser og tilbud til barna, det burde vi klare her i Tromsø og, sa Alm til iTromsø onsdag.

Engasjementet har vært stort i Facebook-gruppen «Ny lekeplass i sentrum» og underskriftskampanjen har ført til at saken nå må behandles i kommunestyret.

– Det har virkelig fått en oppsving nå etter at vi gikk ut med saken i avisa. Vi har fått veldig mye god respons, forteller Alm.

Blir med på planleggingen

I løpet av de neste seks månedene skal saken til politisk behandling i kommunestyret.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått alle underskriftene vi trenger. Forhåpentligvis får vi et bedre tilbud for barna i sentrum, sier Alm.

Det er ikke sikkert man trenger å vente til saken blir behandlet politisk før noe skjer. Alm har allerede blitt kontaktet av «Tromsømarkas far», Henrik Romsaas, som har lagt merke til engasjementet.

POSITIV: Henrik Romsaas er positiv til initiativet tatt av foreldrene, og håper det fører fram. Foto: Ronald Johansen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

– Romsaas ringte meg etter at han leste artikkelen. Han er med i en faggruppe og ville ha meg med i planleggingen av et prosjekt de har nede på Prostneset. Om det kommer til å bli en lekeplass der vet jeg ikke, men det blir spennende å se, forteller hun.

Henrik Romsaas er prosjektleder i kommunen og forteller at han mest fungerer som bindeledd.

– Det eneste jeg har gjort er å knytte henne opp mot dem som faktisk jobber med sentrum. Foreløpig er det ingen konkrete planer om en ny lekeplass, men nå vil i hvert fall Siril få fungere som talsperson for de minste barnas behov i sentrum. Det synes jeg er viktig, sier Romsaas.

Verdsetter initiativ

– Det er jo fantastisk at vi får et slikt initiativ fra engasjerte foreldre. Som kommune er det viktig at vi går i dialog med folk for å høre hvilke behov de mener ikke er dekket, så får det være opp til politikerne å se på arealdisponering og økonomi, forteller han.

Om initiativet vil føre til en ny lekeplass er ennå ikke sikkert.

– Jeg håper det. Jeg skulle likt å se at det skjedde noe når både Tromsø sentrum, foreldre og næringslivet er positive til dette.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter