Denne ferga blir helt innstilt periodevis i november

Statens vegvesen starter nå arbeidet med å montere en ekstra løftearm på hvert av fergeleiene til Ullsfjordferga.

Må innstilles: I november blir ferga mellom Breivikeidet og Svensby innstilt i perioder. Foto: Statens vegvesen/Kari Karstensen  Foto: Statens vegvesen/Kari Karstensen

nyheter

Per i dag er det kun en arm som løfter og senker lemmene ved fergeleiene på Breivikeidet og på Svensby. Fergesambandet ligger på fylkesvei 91 og krysset Ullsfjorden i Troms. Hver dag bruker cirka 426 kjøretøy ferga som binder sammen Tromsø og Lyngen kommune.

– I dag er dette fergesambandet litt for sårbart med bare en arm på fergelemmene. Med denne jobben forebygger vi innstilte avganger fram i tid, sier Knut Øvervoll, seksjonsleder for drift og vedlikehold i Statens vegvesen, i et presseskriv.

Må innstille

Vegvesnet har ventet til etter turistsesongen med å igangsette arbeidet, og i november vil fergen periodevis bli helt innstilt.

– Vi trenger nok ei drøy uke uten trafikk på fergeleiene, og vi kommer tilbake med nøyaktige datoer for dette, sier Øvervoll.

Omkjøringsmuligheter

Når ferga blir innstilt må bilistene kjøre om via fylkesvei 91 mellom Svensby og Lyngseidet og fylkesvei 868 mellom Lyngseidet og Oteren. Oppgraderingen på fergeleiene har en total prislapp på rundt 13 millioner kroner.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter