Årets tromsøværing kandidat 10

– Han er ekstrem dedikert, og jeg er ekstremt sulten

Truls Svendsen er evig aktuell når det gjelder Årets tromsøværing-nominasjoner. De siste 10 årene har han dukket opp på skjermen i en rekke publikumsvinnere, deriblant «Kroppen», «Senkveld», «Tjukken & Lillemor» og «Oppdrag Hurtigruten».

Nominert: Truls Svendsen kan bli kåret til Årets tromsøværing 2017. 

nyheter

En av hans største suksesser, «Truls à la Hellstrøm», har imidlertid rullet på TV denne høsten. Programmet er gjort i samarbeid med Eyvind Hellstrøm.

– Du har danset jazzballett, gått polferd og fartet rundt og lagd mat. Når har du tenkt til å begynne med noe du kan?

– Jeg har bygd ei karriere på å prøve meg på ting jeg ikke behersker, så jeg vet ikke om den oppskriften bør endres, sier Truls Svendsen.

Slik stemmer du på Årets tromsøværing

– En glede

– I «Truls à la Hellstrøm» har du sammen med mesterkokken reist jorda rundt på matekspedisjoner. Hvordan har det vært å jobbe med ham?

– Eyvind Hellstrøm er fantastisk. Han er en nydelig, varm fyr, som det har vært en glede å jobbe med.

– Det virker som om dere koser dere når dere holder på. Hvor nøye er konseptet skriptet?

– Det er ikke jobbet ut helt ned til detaljene, men har bare blitt til, på bakgrunn av hvem vi er. Mye av basisen er hans engasjement for å vise fram plassene og folkene som har kommet opp med disse kulinariske skattene. Han er ekstremt dedikert, og jeg er ekstremt sulten, for å oppsummere det kort.

LES OGSÅ: – Det er et drømmeprogram for oss begge

Hjertet i hjembyen

– Så travel som du er, blir det kanskje ikke så mye tid til å være innom hjembyen?

– Joda, jeg prøver å dra innom Tromsø når jeg kan, både privat og på jobb. Jeg fikk gjort det i «Oppdrag Hurtigruten» og «Oppdrag Norge». Selv om jeg bor i Oslo, er det ingen tvil om at Tromsø er min by. Jeg er fortsatt stor TIL-fan, og hjertet mitt ligger i hjembyen.

– Hvordan er det å bli nominert til Årets tromsøværing?

– Det er utrolig hyggelig, og veldig stas. Men jeg så lista med nominerte, og tenkte at det jeg driver med i forhold til mange av de andre er tull og tøv. Det er mange på den lista som fortjener den utmerkelsen mer enn meg.

Her kan du lese om presentasjonen av de øvrige kandidatene:

Kandidat 1: – Tror folk synes vi gjør en god jobb

Kandidat 2: – Jeg er veldig stolt av byen min

Kandidat 3:  – Mitt ønske er at folk skal ta vare på dyrene sine

Kandidat 4: – Jeg synes det er trivelig å hjelpe

Kandidat 5: Matsentralen har samlet inn og delt ut over 60 tonn mat

Kandidat 6: Finnen som på få måneder vant hele byens hjerte

Kandidat 7: Han er gamlebyens fremste forkjemper

Kandidat 9: – Det verste var i grunn redselen jeg hadde på forhånd