Trekker tilbake sjokolade etter funn av plastbiter

Anthon Berg trekker flere sjokoladeprodukter fra markedet etter funn av plastbiter. I helgen ble ytterligere fire produkter fjernet fra norske taxfreebutikker, også i Tromsø.

TILBAKETRUKKET: Også taxfreebutikken i Tromsø har trukket tilbake sjokolade fra Anthon Berg.  

nyheter

Det var Dagbladet som først omtalte saken om plast i Anthon Berg-produkter. Plasten skal stamme fra produksjonsutstyret, og de opptil tre centimeter lange plastbitene kan være farlig for barn.

Det skal ifølge Dagbladet være snakk om et parti på 2168 produkter som først ble trukket av markedet i Norge. Da var det sjokolade av typen Sweet moments marzipan Bar og Sweet moments marzipan Collection som ble tilbakekalt av produsenten.

Fjernet fra hyllene på Langnes

Nå har sjokoladegiganten trukket tilbake ytterligere fire produkttyper. Flere av disse har også vært tilgjengelig på taxfreebutikken på Tromsø lufthavn. De er nå fjernet fra sortimentet.

– Vi fjernet produktene fra hyllene det øyeblikket vi fikk beskjed om det, sier Hanne-Karine Holstad, daglig leder ved taxfreebutikken på Langnes.

LANGNES: Butikksjef Hanne-Karine Holstad ved taxfreebutikken på Langnes ber berørte kunder ta kontakt.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Holstad forteller at Anthon Berg-sjokolade er et populært produkt i taxfreebutikken, og synes episoden er lei. Hun har ikke hørt om kunder som har funnet plast i sjokoladen etter å ha handlet i hennes butikk.

– Berørte kunder kan ta kontakt med oss, så vil de få pengene tilbake, sier hun.

TRUKKET TILBAKE: After Dinner er et av produktene som er tilbakekalt. Bildet er hentet fra butikkens eget nettsted. 

Farligere med små biter

Avdelingssjef for Travel Retail Norway, Gro Holmbakken, sier til Dagbladet at de ikke har fått varsel om berørte kunder i Norge. Ved spørsmål om sakens alvorlighetsgrad, svarer hun at fremmedlegemer i mat kan være farlig, men at størrelse, konsistens og innhold også spiller en rolle.

– Sjansen for at det blir spist er større hvis fremmedlegemet er lite eller ligner på produktet, sier Holmbakken til avisen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter