Språkrådet usikker på nytt fylkesnavn

Deres beste råd er å bruke begge fylkesnavnene.

Forhandlinger: På dette møterommet på Scandic Ishavshotell forhandler Finnmark og Troms om sammenslåingen fredag.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Forhandlingene mellom Finnmark og Troms er i gang igjen fredag morgen, og det har lenge hersket stor uenighet om hva det nye sammenslåtte fylket skal hete.

NRK melder fredag at Språkrådet har gjort en vurdering i navnesaken på oppdrag av Finnmark fylkeskommune.

– Dersom bare ett av dagens fylkesnavn skal brukes, kan Finnmark forsvares fordi det tidligere har vært brukt om de to fylkene som slås sammen, og om større områder. Likevel vil nettopp det at det i dag bare er brukt om det ene fylket, kunne gjøre dette navnevalget vanskelig, skriver Språkrådet i sin vurdering ifølge NRK.

Språkrådet støtter dermed ønsket om dobbeltnavn, og mener det bør være politisk enighet om hvilket av de to navnene – Troms eller Finnmark – som skal komme først.

De vil også anbefale at lovforslaget om fylkesnavn sendes til høring når det er klart.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter