Fjernet brakkerigg, men glemte å tette rør:

Urenset kloakk fløt ut i boligstrøk

Den siste uken har Peab Bjørn Bygg jobbet på spreng for å få bukt med lekkasjen. Det har bokstavelig talt vært skittarbeid.
nyheter

For en uke siden fikk beboerne i Storbakkveien på Gammelgård seg en illeluktende overraskelse. Ved Fløifjell borettslag rant urenset kloakk ut av et rør på nedsiden av veien og spredte seg ut i terrenget, blant annet mot en lekeplass.

Fjernet brakkerigg

Kommunen ble raskt koblet på og det ble utstedt et hastepålegg om utbedring til Peab Bjørn Bygg AS, som er utbygger av borettslaget og fremdeles står ansvarlig for vann- og avløpsanleggene i området.

– Jeg har ennå ikke fått tilsynsrapporten, men lekkasjen skal stamme fra et rør på tomten til Peab Bjørn Bygg, som har bygget blokker i området. Røret det dreier seg om var koblet til en brakkerigg, og det ble ikke tettet da riggen ble fjernet, forteller saksbehandler i Vann og avløp, Eirik Dalsbø Lohne, til iTromsø.

Avløpssystemet gikk tett

Da selskapet mottok pålegget fra kommunen, ble utbedringsarbeid igangsatt umiddelbart.

– De har jobbet med å sanere området i en uke nå. De har vært utrolig aktiv og har tatt ansvar for situasjonen, opplyser Lohne.

For mer informasjon om lekkasjen, henviser saksbehandleren til Erik Somby Iversen, som er tilsynsansvarlig i Vann og avløp. Iversen var senest på befaring i området torsdag formiddag.

– Det viser seg at avløpssystemet har gått tett nedstrøms. Det har ført til at kummen har fyltes opp og at kloakk dermed har lekket ut det åpne røret, forklarer han.

Måtte tine opp området

Dette bekrefter administrerende direktør i selskapet, Gro Skaar Knutsen.

– En brakkerigg koblet til en kum oppe i Storbakkveien har blitt fjerne uten at vi blindet tilkoblingen. Da det offentlige systemet gikk tett, kom kloakken derfor ut gjennom vårt avløpsrør. Siden det skjedde akkurat der, besluttet vi å ta opprydningen på vår kappe, sier hun.

Ifølge Knutsen har saneringsarbeidet i området vært utfordrende.

– Det har vært frost i lang tid – og det har ført til at vi har vært nødt til å tine opp hele området for å få sugd opp kloakken. Vi har nå fått fjernet det verste, sier hun.

Opprydningsarbeidet skal etter planen avsluttes i løpet av torsdag.

– Så vil vi ta resten så snart været tillater det, legger Knutsen til.