De siste to månedene har vært preget av en tørr og kald værtype, og mye solskinn etter at sola kom tilbake. Onsdag og torsdag får vi litt etterlengtet nedbør om varselet står seg.

– Det er et ganske forbigående væromslag, et blaff av mildvær som venter oss onsdag og torsdag. Da vil temperaturen gå opp til rundt null grader og litt over i perioder, og det kommer en del nedbør. Det er nok snakk om noen få centimeter med snø, som også kan gå over til litt regn, sier vakthavende meteorolog Magnus Ovhed ved Vervarslinga mandag.

Kan bli glatt

Ovhed forteller at utsatte steder langs kysten kan oppleve stiv kuling fra sørvest fra tirsdags kveld og utover onsdagen, men at vinden minker i løpet av torsdagen og går over til sørøst. Det kan også bli utfordrende kjøreforhold i den korte mildvær-perioden.

– På stedet hvor temperaturen går over null og nedbøren kommer i form av regn, kan det nok bli ekstra glatt, sier Ovhed.

Kaldt igjen

Allerede fredag vil temperaturen synke under null grader igjen, og i helgen kan den gå ned mot minus 20 grader på innlandet i Troms.

– Det blir ikke kjempekaldt med en gang, men temperaturen synker gradvis igjen fra og med fredagen, og skydekket vil bli gradvis lettere. Det blir kanskje ikke like fantastisk som det har vært tidligere denne måneden, men nært nok, sier Ovhed.