Emma (17) diskuterte lederskap med statsministeren

Emma (17) diskuterte lederskap med statsministeren: – Hun sa at vi må være litt tøffe

Sist helg var Emma Bolette Opdahl fra Tromsø i Oslo sammen med de andre lederne for distriktskomiteene i Operasjon dagsverk. De utvekslet ledererfaringer med statsminister Erna Solberg.

ledermøte: Emma Bolette Opdahl (17) fikk snakke om lederskap med statsminister Erna Solberg. 8Begge foto: privat 

nyheter

Opdahl er leder for distriktskomiteen til Operasjon dagsverk i Troms, og skal gjennom året sørge for at skolene i fylket har kunnskap om årets prosjekt. Helgens ledersamling var den første i rekken.

– Vi snakket blant annet om hvordan man er en god leder, og ungdomsmedvirkning, forteller Opdahl til iTromsø.

Opdahl, som til vanlig går i andre klasse studiespesialisering på Kongsbakken videregående skole, ble valgt til leder av Operasjon Dagsverk i Troms like før jul i fjor. Hun skal nå sørge for at alt som må gjøres blir gjort, delegere oppgaver, ta seg av pressehenvendelser og bidra i foredrag om Operasjon dagsverk på skolene.

Solberg var selv OD-leder

Opdahl synes det var veldig nyttig å få lufte tankene om lederskap, både med de andre OD-lederne, og med statsministeren.

– Selv om man vet hva lederskap er, var det fint å bli kjent, snakke med andre, og høre at andre er enige med deg, sier Opdahl.

I 1979 var Erna Solberg selv leder for Operasjon dagsverk. Ifølge henne var hennes engasjement for global urettferdighet en vekker, og en viktig grunn til at hun valgte å bli politisk aktiv.

– Hun fortalte oss at vi måtte være litt tøffe. Hun måtte i alle fall det i 1979. I tillegg sa hun at vi måtte være åpne og høre på andre, forteller 17-åringen.

oD-ledere: Emma Bolette Opdahl fra Tromsø (nummer to fra høyre) og de andre distriktslederne i Operasjon Dagsverk hadde sin første ledersamling sist helg. 

Skal hjelpe palestinsk ungdom

Komiteene skal nå skoleres med seminar både på vår- og høstparten. Det de lærer skal de ta med seg til skolekomiteene.

Årets prosjekt er nylig valgt av elevtingene og skolene, og skal gå til traumebehandling og utdanning til palestinsk ungdom som lever under okkupasjon.

– Palestinske ungdommer lever i utrygghet, flere hundre fengsles hvert år. Det preger dem resten av livet. KFUK-KFUM gir ungdommer opplæring i egne rettigheter, hjelp til å bearbeide inntrykk, komme tilbake på skolen og ut i jobb. OD vil bidra til at 10.000 ungdommer kan ta kontroll over sin egen fremtid og være med å skape fred, heter det på ODs nettsider.