Hamna-lærere søker penger til badstu

Lærerne på Hamna skole holder seg i form med trening på skolen. Nå ønsker de seg badstu for økt velvære.

BADSTUHÅP: Lærerne Olga Timochenko (fra venstre), Bjørn Ola Sveen Volden, Hege-Lisbeth Johansen, Tom A. Strand og Marit Skjelmo på Hamna skole håper kommunen stiller seg positive til badstusøknaden.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Vi prøver å ha et aktivt miljø sånn at ansatte kan holde seg i form. Det gir mye sosialt, og vi håper det også gir mindre sykefravær, sier Hege-Lisbeth Johansen, nestleder i Hamna bedriftsidrettslag og lærer ved Hamna skole.

Trivselsskapende

For tre år siden ble et gammelt lager pusset opp og omgjort til treningsrom med blant annet slynge i taket, tredemølle, treningsbenk og ellipsemaskin. Skolens ledelse bidro med innkjøp av høyttaler, treningsstrikk og manualer.

– Vi har begynt med sirkeltrening fredag ettermiddag i gymsalen. Jeg tenker dette er trivselsskapende tiltak. Ansatte på langtidssykemelding kommer hit på fredagene for å være med, og de bruker utstyret på treningsrommet for å bygge seg opp igjen, sier Johansen.

Søker kommunen

Sammen med skoleledelsen har de ansatte tatt initiativ til mer fysisk aktivitet gjennom kampanjer som «Dytt», egne interne konkurranser, deltakelse i Løpekarusellen og har arrangert fotball- og volleyballturneringer.

Nå har bedriftsidrettslaget sendt søknad til avdeling for oppvekst og utdanning på rådhuset om 30.000 kroner til badstu.

– Vi håper og tror at vårt bidrag bidrar til lavere sykefravær, både på grunn av ønske om tilstedeværelse i et godt miljø og på grunn av helsegevinst ved fysisk aktivitet, heter det i søknaden.

Vaktmester-skryt

Lærerne har alliert seg med skolens vaktmester som har sagt seg villig til å bygge badstu, dersom de får støtte til kjøp av badstuovn, dør og materialer. Nestlederen i bedriftsidrettslaget viser til at flere ansatte med ulike plager vil nyte godt av ei badstu.

– Vi har ansatte mednakke- og bekkenplager som ønsker seg ei deilig badstu etter trening. Vi har en utrolig flott vaktmester som ikke går av veien for å gjøre noe ekstra. Han har sagt at dersom vi skaffer midler, bygger han badstu.

Spent på svaret

Lærerne har funnet et rom i kjelleren i tilknytning til garderoben som er perfekt til formålet. Her er det både sluk, ventilasjon og innlagt vann.

– Alt ligger til rette for badstu, men vi er avhengige av økonomisk støtte, alle dugnadspenger har gått med til trimrommet. Nå er jeg bare spent på om avdeling for oppvekst og utdanning har midler til slike velferdstiltak, sier Hege-Lisbeth Johansen.