Monica fra Tromsø liker å få andre opp av sofaen og ut i naturen. Nå kan hun få ildsjelpris.

Monica Mikalsen (52) fra Tromsø er én av tre nominerte til den høythengende Friluftslivets Ildsjelpris.

  Foto: Innsendt

nyheter

Mikalsen er nominert til prisen, særlig for sin innsats i Barnas turlag i Tromsø, der hun har vært primus motor i over ti år.

– Det var aldeles ikke i tankene mine at min interesse for tur og friluftsliv skulle bli lagt merke til utenfor min krets her i nord, sier Monica Mikalsen i en perssemelding fra Norsk friluftsliv, etter å ha blitt nominert til den nasjonale ildsjelprisen for friluftslivet.

Vil få folk ut i naturen

Hvem som vinner, offentliggjøres først i september, som en del av Friluftslivets uke. Hun er i finalen sammen med Åsmund Berthelsen fra Tambarskjelvar Idrettslag i Naustdal og Birger Baisgård fra DNT Oslo og omegn.

Dette er de nominerte til ildsjelprisen.  Foto: Innsendt

 

Hun forteller at nominasjonen kom overraskende på henne. Hennes viktigste motivasjon er nemlig å få andre opp av sofaen for å bli kjent med natur, terreng, folk, bål, mat og verdien av å komme seg ut i friluft.

– Det var aldeles ikke i tankene mine at min interesse for tur og friluftsliv skulle bli lagt merke til utenfor min krets her i nord, sier Mikalsen.

Har fått pris før

Dette er imidlertid ikke første gang at Mikalsens innsats for friluftslivet har blitt lagt merke til. I fjor fikk hun ildsjelpris fra Forum for natur og friluftsliv samt de fire friluftsrådene i Troms.

De som har nominert Mikalsen har uttalt at det ikke hadde vært et Barnas turlag i Tromsø uten pådriveren.

Hun utmerker seg med en fantastisk stå på-vilje og et stort hjerte for å få med andre ut på tur. Listen over initiativ 52-åringen står bak er nærmest utømmelig, ifølge forslagsstillerne. Hun stiller alltid opp, og barna gleder seg alltid til en ny tur med ildsjelen, og hun har en plass i mangt et hjerte.