Martin Henriksen jubler for ny smiley for rødhårede: – En merkedag

Ap-politikeren mener at emojien er et fremskritt for «gingers» verden over.

«Glad-Ginger»: Martin Henriksen (Ap) mener 5. juni vil bli en merkedag for alle rødhårede etter at en smiley nå er innført for mennesker med rødt hår. 

nyheter

Stortingspolitiker fra Troms, Martin Henriksen (Ap) er trolig Nord-Norges mest kjente rødhårede person. Han jubler over nyheten om at den rødhårede smileyen nå er på plass, slik VG melder tirsdag.

– Dette er selvsagt en merkedag for oss rødhåra. At vi får vår egen emoji, dekker et behov jeg ikke visste jeg hadde, men jeg skal fra nå av selvsagt sørge for å bruke denne muligheten vi nå får til å sette vårt eget røde preg på alle SMSer og i sosiale medier, sier Henriksen entusiastisk når iTromsø ringer.

«Postmann Pat»

Henriksen har vært leder i ungdomspartiet AUF, og i politiske kretser har han vært kjent under kallenavn som «Røder» (etter monsen til Oluf) og «Postmann Pat».

RØDT: Martin Henriksen (Ap) synes selv dette bilde illustrerer best hvor rødt hans hår egentlig er. Foto: Bernt Sønvisen / Arbeiderpartiet 

 

Henriksen har i en årrekke slitt med å velge blant eksisterende smileys, men trekker et lettelses sukk over at hundedagene er over, og at «ginger»-smileyen nå endelig er på plass.

– Jeg jubler litt inni meg for dette fremskrittet for gingers over hele verden!

Rødhåret røver

Det er to år siden sist rødt hår for alvor var i nyhetene i Tromsø. Da ble en rødhåret mann i 40-årene et problem for byens restauranter, ettersom han over flere dager spiste og stakk fra flere regninger. Henriksen har for øvrig avvist at han har noe med hendelsene å gjøre, til tross for at han var i byen i tidsrommet.

Andre kjente rødhårede er britiske prins Harry, musikeren Ed Sheeran, «Ginger-Spice» og den amerikanske talkshow-verten Conan O'Brien.