De fant en gammel tråler under kaia. Nå vil de ha hjelp til å finne historien.

Bydelsprosjektet Vervet ønsker å få vite mer om den gamle, engelske tråleren som ligger under kaia på Verftstomta.

KRIGSTRÅLER?: Tråleren som ligger under kaia ved verftstomta stammer trolig fra andre verdenskrig.   Foto: Vervet

nyheter

RUSTET: På tross trålerens tilstand, trenger den ikke å saneres.   Foto: Vervet

I forbindelse med utbyggingen av bydelsprosjektet «Vervet», fant utbyggerne det som har vist seg å være en engelsk tråler, mest sannsynlig fra andre verdenskrig, liggende under kaia nærmest Tromsøbrua.

Michael Winther Bogstrand, områdesjef for Vervet, forteller at han ikke helt vet historien bak tråleren.

– Vi har visst om båten lenge, men det er veldig vag informasjon der ute. Det eneste jeg har fått bekreftet er at den er engelsk, hvorfor den har strandet der vet jeg ikke. Derfor ønsker vi nå å få vite mer om dens historie, fra folk der ute, sier Bogstrand.

Må ikke sanere

Etter at Vervet lat ut en video av «vraket» på sin Facebook-side for cirka en måned siden, har tråleren vært debattert i sosiale medier. Blant annet på Facebook-gruppen «Nye gamle Tromsø».

– Det er mange som har kommentert at de var der med lettbåter som barn og lekte i båten. Flere har kommet med innspill om hvor den også kan stamme fra, men det er ingenting som hundre prosent kan bekreftes, sier Bogstrand.

LEKTE SEG HER: Flere har fortalt at de som barn dro ut hit for å leke i den gamle tråleren.   Foto: Vervet

Vervet har nå fått bekreftet at de ikke trenger å sanere tråleren.

– Vi har lurt på om det var mye farlig avfall der, oljesøl og slikt. I så tilfelle måtte den blitt revet fullstendig. Nå har vi gjennomført prøver og den er antatt trygg.

Funnet mye søppel

Den ødelegger heller ikke noe for gjennomføringen av boligprosjektet.

SPENNENDE: Vervet synes det er spennende å skulle finne fram til trålerens historie.  Foto: Vervet

– Kaia som er der blir stående over båten, det eneste vi gjør nå er å forsterke kaiområdet.

På området har de ikke funnet så mange skatter, utover tråleren.

– Først og fremst har vi funnet vaiere på vinsj og kaier. Ellers er det lite. Mest tomflasker og slikt, og rent skrap. Det viser at de som har brukt område har vært flink til å gjenvinne ting, sier Bogstrand.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter