RUSTET: På tross trålerens tilstand, trenger den ikke å saneres. Foto: Vervet

I forbindelse med utbyggingen av bydelsprosjektet «Vervet», fant utbyggerne det som har vist seg å være en engelsk tråler, mest sannsynlig fra andre verdenskrig, liggende under kaia nærmest Tromsøbrua.

Michael Winther Bogstrand, områdesjef for Vervet, forteller at han ikke helt vet historien bak tråleren.

– Vi har visst om båten lenge, men det er veldig vag informasjon der ute. Det eneste jeg har fått bekreftet er at den er engelsk, hvorfor den har strandet der vet jeg ikke. Derfor ønsker vi nå å få vite mer om dens historie, fra folk der ute, sier Bogstrand.

Må ikke sanere

Etter at Vervet lat ut en video av «vraket» på sin Facebook-side for cirka en måned siden, har tråleren vært debattert i sosiale medier. Blant annet på Facebook-gruppen «Nye gamle Tromsø».

– Det er mange som har kommentert at de var der med lettbåter som barn og lekte i båten. Flere har kommet med innspill om hvor den også kan stamme fra, men det er ingenting som hundre prosent kan bekreftes, sier Bogstrand.

LEKTE SEG HER: Flere har fortalt at de som barn dro ut hit for å leke i den gamle tråleren. Foto: Vervet

Vervet har nå fått bekreftet at de ikke trenger å sanere tråleren.

– Vi har lurt på om det var mye farlig avfall der, oljesøl og slikt. I så tilfelle måtte den blitt revet fullstendig. Nå har vi gjennomført prøver og den er antatt trygg.

Funnet mye søppel

Den ødelegger heller ikke noe for gjennomføringen av boligprosjektet.

SPENNENDE: Vervet synes det er spennende å skulle finne fram til trålerens historie. Foto: Vervet

– Kaia som er der blir stående over båten, det eneste vi gjør nå er å forsterke kaiområdet.

På området har de ikke funnet så mange skatter, utover tråleren.

– Først og fremst har vi funnet vaiere på vinsj og kaier. Ellers er det lite. Mest tomflasker og slikt, og rent skrap. Det viser at de som har brukt område har vært flink til å gjenvinne ting, sier Bogstrand.