Fredag gikk Toughest Firefighter Tromsø (TFT) av stabelen på Tromsø brannstasjon for fjerde gang. TFT er en utfordrende og fysisk krevende hinderløype som hvert år avholdes ved brannstasjonen i Tromsø.

I fjor knuste Morten Kanestrøm alle rekorder ved å gjennomføre hinderløypen på fem minutter og 54 sekunder. I år slo han seg selv og 15 andre brannmenn med en tid på fem minutter og 51 sekunder.

– Hvordan føles det å vinne?

– Det er veldig gøy og ikke minst artig. Også tiden i forkant når man trener seg opp er morsom, da det også er en slags intern konkurranse oss kolleger imellom, sier en fornøyd Kanestrøm søndag kveld. Han har jobbet hos Tromsø Brann og Redning siden 2011.

Slet med puslespillet

Hinderløypen i år var lik årene før. Det innebærer blant annet å dra på en tung dukke og andre tunge oppgaver.

FRAKTE TUNGT: Her "berger" Kanestrøm en dukke.

– Hehe. Det mest utfordrende var faktisk å løse et puslespill ment for to- eller treåringer. Man er så gira etter å ha gjort alle de fysiske oppgavene at det blir vanskelig å fokusere på noe slikt. Det var det vanskeligste i fjor også, sier Kanestrøm.

Brannkonstabelen mener det er viktig å holde seg i god form når man har den jobben han har.

– I en jobb hvor sekundene teller, er det viktig å være rask, det kan ha mye å si. Det er viktig å være god på de feltene man bør og kan være gode på, sier han og forteller videre at han derfor trener ofte.

– Jeg bedriver generell trening hvor jeg blant annet løper i skogen og trener styrke på styrkerommet.

Klapp på skulderen

Premien for å vinne er navnet sitt på en stor pokal som står på brannstasjonen, samt en T-skjorte og heder og ære på arbeidsplassen.

SAGING: Saging var også en del av hinderløypen.

– Det blir kanskje noen ekstra klapp på skulderen i gangene på jobb nå?

– Ja, man får jo kommentarer i gangen og slikt.

Når neste års konkurranse går av stabelen, synes Kanestrøm det hadde vært gøy om også noen andre vant.

– Ja, det må ikke bli slik at jeg må konkurrere mot min egen tid. Får håpe at noen av de andre også kjører litt på. Foreløpig må jeg først og fremst prøve å slå meg selv.

I tillegg til den individuelle konkurransen, er det også en lagkonkurranse i forbindelse med TFT. Den vant laget til Kanestrøm, vaktlag tre.

– I år gikk konkurransen ut på å bryte opp en dør så fort som mulig. Når det brenner må man komme seg inn så fort man kan. Vi vant med våre 12 sekunder, sier brannmannen.