Gutt siktet for grovt skadeverk etter brann på barnevernsinstitusjon på Ringvassøya

Gutten var beboer på avdelingen for barn og unge med rusproblematikk. I avhør har han forklart seg om hvordan brannen oppsto.

TOTALSKADD: Bygget var overtent da brannvesenet kom fram. Bygget tilhører Aleris og er en barnevernsinstitusjon for unge med rusproblematikk. FOTO: ITROMSØ-TIPSER 

nyheter

Litt før klokken 15.00 fredag 15. juni fikk politiet melding om at det var brutt ut brann i en bygning i Lanes Bofellesskap fredag på Ringvassøya

Over tre og en halv time senere kunne politiet melde at brannen var under kontroll, men at huset var totalskadd.

En god stund mens slukkearbeidet pågikk sto flammene høyt over bygningen, men ifølge operasjonsleder Kåre Munkvold var det ikke fare for at brannen ville spre seg.

Ingen personer kom til skade under brannen.

LES OGSÅ: En person pågrepet etter boligbrann på Ringvassøya

For unge med rusproblemer

Lanes Bofellesskap ligger like ved Gamnes og driftes av Aleris Ungplan Tromsø. Stedet er en barnevernsinstitusjon for dem med rusproblematikk, og er en av syv avdelinger i Tromsø som tilbyr akuttplasser og plasser til barn og unge som er plassert på bakgrunn av rus eller adferdsproblematikk.

Det er ukjent hvor mange beboere stedet hadde da brannen oppsto, men kort tid etter at politiet kom til stedet pågrep de en person.

Da ønsket de ikke å kommentere om brannen var påsatt, og opplyste om at skaen blir etterforsket som en vanlig brannsak der det blir tatt kriminaltekniske undersøkelser på stedet.

Personen de pågrep er en gutt på under 18 år, og han var beboer på institusjonen.

LES OGSÅ: Først da politiet dukket opp i skuddsikre vester, fikk naboene vite om barnevernsboligen (for abonnenter)

Ivaretatt på institusjon

– Han er siktet for grovt skadeverk. Han har i politiavhør gitt en forklaring av hvordan brannen oppsto, sier Jarle Johnsen, leder for etterforskningsseksjonen ved Troms politidistrikt.

Johnsen ønsker ikke å opplyse hvor gammel gutten er, men sier han er under 18 år og at det derfor ikke har vært aktuelt med varetektsfengsling.

– Saken er fortsatt under etterforskning, og derfor vil jeg ikke kommentere ytterligere hva han har sagt i avhør.

Da brannen oppsto var det lokale brannvesenet fra Hansnes raskt på plass, før brannmannskaper fra Tromsø kom, men huset var allerede overtent og kunne ikke reddes.

Alarmsentraloperatør Simen Frantzen ved 110-sentralen sa til iTromsø forrige fredag at boligen er totalskadd og at det ikke er mye igjen av bygningen.

– Den siktede var beboer på stedet, og er nå ivaretatt på en annen institusjon, sier Johnsen.

LES OGSÅ: Etablerte ulovlig barnevernsbolig. Nå skrinlegger Aleris hele prosjektet. (for abonnenter)