Slik skal de markere åpningen av den nye kirkeparken

Når den nye Kirkeparken åpnes offisielt i august, blir det å høres over store deler av sentrum.

ÅPNING: Prosjektlederne Asle Ræder (til venstre) i Tromsø kommune og Carl Søndenaa i Braathen Landskapsentreprenør i Kirkeparken som blir offisielt åpnet 17. august. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Fredag 17. august klokken 07.00 blir det mulig å innta frokosten i Kirkeparken. Det skjer etter at anleggsarbeidene som har pågått siden mai i fjor ble avsluttet i juli.

– Det blir to arrangementer. I forbindelse med frokosten serverer ordfører Kristin Røymo kaffe, mens det blir musikk klokken 13.00, sier sogneprest Kjell Y. Riise i Tromsø domkirke.

Tre basunblåsere fra Arctic Trombone festival skal sørge for at åpningen av den nye Kirkeparken ikke forbigås i stillhet.

– Musikken er kirkens bidrag til åpningen av Kirkeparken. Det starter med tre på trombone som skal stå oppe i kirketårnet i, i hver sin himmelretning. Gluggene på tre av sidene i tårnet skal være åpne, og bare trombonene stikker ut når fanfaren avspilles. Deretter skal domkantor Hijoo Moon ha orgelkonsert sammen med en bassist og en trommeslager, sier Riise.

Arrangementet 17. august blir også en del feiringen av at Parkvesenet i Tromsø er 100 år.