– Jeg er helt skjelven, hvor fantastisk gøy.

Sier en stolt tattis-isbjørnmor, Hege Eilerten (49), når iTromsø ringer for å gratulere henne med seieren i sommerens store konkurranse: «Tromsøs verste tatovering».

DEN ALLER VERSTE: Her vinker en lett brisen og jovial isbjørn med Tromsdalstinden i bakgrunnen, uvitende om at han siste time snart er kommet. Hege Eilertsens 30 år gamle isbjørn-tatovering stakk av med seieren i sommerens konkurranse «Tromsøs verste tatovering».

For det ble en klar seier til den hyggelige isbjørnen med 462 av 1370 avlagte stemmer i kåringen. På andre plass kom Anders Iversens «Vilma» med 304 stemmer, og på siste pallplass med 211 stemmer endte Linda Havdalen med sin mislykkede tribal-skilpadde.

– Jeg ble litt satt ut nå altså, forteller en lykkelig vinner på telefon fra Skibotn, der hun ferierer med mannen sin.

Av en lokal kunstner

Det er nærmere 30 år siden Hege Eilertsen gikk inn i en av byens første tatoveringsjapper og lot seg overtale av tatovøren å tatovere på den litt spesielle tatoveringen av den øl-svingende isbjørnen med Tromsdalstinden i bakgrunnen.

NEST VERST: Anders Iversens «Vilma» kom på en sterk 2. plass med 304 stemmer.

– Han hadde fått tegningen av en lokal kunstner, og ville gjerne tatovere den på meg. Jeg lot meg overtale, ekte tromsøjente som jeg er, forteller Eilertsen,

SE ALLE DE INNSENDTE BIDRAGENE HER!

Tatovøren skal få bestemme

Aller helst ser Eilertsen for seg å få en fin rose- eller sommerfugl-tatovering, men hun mener at det er viktig at fagfolk får siste ordet.

– Roser og slikt liker jo jeg, men jeg synes tatovøren skal få bestemme, mener Eilertsen.

3. VERST: 211 stemmer sikre Linda Havdal æren av å ha den 3. verste tatoveringen i Tromsø. Det øvre bildet var hva hun hadde bestilt, og det nederste var hva hun endte opp med.

– Virkelig? Var det ikke det som gikk galt forrige gang?

– Jo da, men det med roser kan ikke slå feil, sier en flirende Eilertsen.

– Dette skal gå fint

Tatovør Terje With-Dahl virker lettet når iTromsø kunne fortelle at det var Hege Eilertsens isbjørn som hadde vunnet cover-up tatoveringen.

– Ja jeg fryktet vel at det kunne bli ett par av de litt større og mer dekkende tatoveringen, må With-Dahl innrømme.

Ifølge Terje så vil en slik tatovering kunne dekkes over i en 4–5 timers seanse. Med oppfølging litt senere for å eventuelt fylle ut.

ER KLAR FOR INNSATS: Terje With-Dahl er klar til å gi Hege Eilertsens joviale Isbjørn-tatovering nådestøtet. Allerede neste uke, starter prosessen med å få den dekket over.