Rakettnatt dagen derpå – Det har vært helt fantastisk!

Rakettnatt rigges ned, og kommunikasjonssjef Hallvar Agersborg kunne ikke vært mer fornøyd med helga.

Nedrigg: Sola skinte på gjengen som rigget ned Rakettnatts hovedscene på søndag. 8Foto: Trond Karlstrøm 

nyheter

Det høljeregnet under konsertene på Rakettnatt lørdag. Under nedriggen på søndag var de langt heldigere med været.

– Nå jobber vi med å rigge ned alt etter festivalen, og vi blir nok ferdig med det meste i løpet av dagen, sier Rakettnatts kommunikasjonssjef Hallvar Agersborg.

Drevne festivalgjengere

Agersborg er tydelig fornøyd med hvordan helga har gått.

Fornøyd: Kommunikasjonssjef Hallvar Agersborg skryter av både publikum og gjengen som arbeider for Rakettnatt.   Foto: Trond Karlstrøm

 

– Det har vært helt fantastisk. Man kan jo se for seg noen potensielle scenarioer som kunne gått galt, men alt har gått på skinner, sier han og skryter av de frivillige og resten som står bak festivalen.

– Dette er fjerde året med Rakettnatt, og både de som jobber med festivalen og de besøkende begynner å bli drevne, sier han lattermildt.

Publikumsrekord

Regnet viste seg å ikke være et hinder for de drevne festivalgjengerne, da festivalen satte publikumsrekord på Lørdag.

– Vi har aldri solgt så mange billetter før, 6.000 mennesker var inne på området på lørdag, forteller Agersborg, som samtidig skryter av samarbeidspartnerne.

– Det er enkelt å lage festival når naboer og næringsliv er med å løfte arrangementet slik de gjør her, sier han.

Tv-spill og hamburgere

Spisestedet Burgr var blant dem som deltok under Rakettnatt. Matboden de stilte med var veldig populær under festivalen, og innehaver Marius C. Jacobsen er svært fornøyd med omsetningen. Målet var å tangere fjorårets omsetning, noe de klarte med god margin.

Populær matbod: Marius C. Jacobsen og Burgr solgte 1.000 hamburgere til sultne festivalgjengere.  Foto: Trond Karlstrøm

 

– Jeg tipper at vi solgte rundt 1.000 hamburgere i løpet av helga, sier han fornøyd.

– I tillegg til hamburgerservering, hadde vi et spillerom hvor folk kunne ta en pause og spille tv-spill, noe det virket som folk satte pris på, sier Jacobsen.

Vil gjøre spiseområdene enda mer tydelig

Det var en del endringer på festivalområdet fra i fjor, blant annet stilte Veitasenteret og Kystens hus opp med tilbud til de besøkende.

– Det var mye mer «pusterom» for festivalgjengerne i år, blant annet siden Satelittscenen var satt opp annerledes, så det ble mer plass i publikum, sier Agersborg, som tror publikum satte pris på endringene.

I tillegg var oppstillingen av matbodene annerledes. Jacobsen fra Burgr forklarer at de til neste år vil jobbe med å finne ut måter å gjøre matbodene enda mer synlig på området.

– Vi hadde ny plassering i år enn i fjor, og jeg tror vi til neste år må finne en måte å belyse «matgata» bedre, for å trekke enda flere folk dit, sier Jacobsen.

Lanserer første band

Gjengen bak Rakettnatt har startet planleggingen av neste års festival. Allerede på mandag skal de slippe første band til Rakettnatt 2019.

– I morgen klokken 12.00 slipper vi billettene til neste år, samtidig som vi slipper første artist, det er bare å begynne å glede seg, sier Agersborg med et smil.