Feiringen av 30-årsjubileet ble høytidelig markert lørdag 11. februar med over femti feststemte personer fra fuglehundemiljøet og Tromsø fuglehundklubb (TFK).

– Vi feiret oss selv med selvskutt middag, taler, hedring av klubbvinnere og mimring. Feiringen var kjempe hyggelig og varte helt til klokken fire om morgenen, sier Wiggo Ditlefsen styreleder i TFK.

Jubileumsfeiring

Jubileumsfesten ble brukt til å mimre tilbake til det hele startet den 24. februar i 1987. Markeringen ble også brukt til å dele ut priser til klubbens medlemmer og til hundene.

– I klubben har vi fått fram mange dyktige førere og hunder som hevder seg i norgestoppen. I klubben deler vi blant annet ut priser for beste fører og beste hund, sier Ditlefsen.

– Knallsterkt miljø

Mottoet til Tromsø fuglehundklubb er å være der for fuglehundesporten og fremheve den lokalt og nasjonalt.

– I Tromsø er fuglehundmiljøet veldig bra uansett hunderase. Fuglehundsporten er veldig sterk i byen og vi har kanskje det beste miljøet i hele Norge, forteller Ditlefsen.

Sammenlignet med mange andre plasser i Norge, er rypebestanden god i Tromsø. Det gir gode forutsetninger for å drive rypejakt og hevde seg i miljøet.

– Godt samarbeid med grunneiere og reineiere er helt avgjørende, og uten det hadde vi ikke kunnet utøvet den sporten vi gjør. Det er mye ryper her i Tromsø og vi har unike muligheter.

Aldri vært større

Fra oppstarten i 1987 til 2017 har det skjedd en del endringer i fuglehundmiljøet i Tromsø .

– Den største forandringen er at eierne har blitt mye dyktigere til å dressere hundene sine. Sporten har eksplodert med tanke på interesse og medlemstall. Miljøet har aldri vært så stort som det er nå, sier Ditlefsen.