Det bekrefter assisterende eiendomssjef i Olav Thon Gruppen, John Braastad.

- Det er en del tekniske utfordringer i det bygget som har dukket opp underveis. Nå venter vi på en teknisk rapport som vil kunne gi oss en avklaring på en del ting, forklarer Braastad.

Stadig nye utsettelser

I fjor høst skrev iTromsø at restauranten Peppermøllen skulle gjenoppstå denne våren, etter at lokalene til den tidligere restauranten i Storgata 42 hadde stått tom siden Amundsen Restauranthus stengte dørene året før.

I midten av april kunne imidlertid Olav Thon Gruppen, som eier Storgata 42, informere om at Peppermøllen likevel ikke kunne åpne til sommeren. Ifølge Braastad hadde det vist seg at bygget var i dårligere forfatning enn først forventet, og at målet nå var å åpne restauranten til høsten.

I slutten av juni kunne imidlertid Braastad bekrefte at heller ikke dét ble noe av, og at den nye planen var å ha restauranten klar til årets julebordssesong.

Nå er sjansen stor for at også disse planene kan gå i vasken.

Usikker tidsramme

Ifølge eiendomssjefen gjør de tekniske utfordringene det umulig å gå i gang med den øvrige innvendige renoveringen av bygget. Dermed tør ikke Braastad garantere at Peppermøllen vil kunne åpne som planlagt til julebordssesongen.

- Det er vanskelig å si om vi blir ferdige til da, erkjenner Braastad.

Hvem som skal drifte restauranten i Storgata vil Olav Thon Gruppen foreløpig ikke gå ut med, da de som skal drifte Peppermøllen selv ikke ønsker å si noe på nåværende tidspunkt.