Tromsø Høyre lanserer i dag sin nye ordførerkandidat. Pressekonferansen avholdes på Rådhuset, hvor nominasjonskomiteen presenterer kandidaten.

Magnus Mæland, daglig leder i Høyres Nord-Norgeskontor, er hemmelighetsfull rundt lanseringen av den nye kandidaten.

- Jeg vil ikke si noe før pressekonferansen, sier han.

Ludvigsen uaktuell

Etter at ordfører Jens Johan Hjort trakk seg som førstekandidat etter nominasjonsmøtet i slutten av januar har det vært mange spekulasjoner om hvem som skulle overta førsteplassen på Tromsø Høyres liste.

Tidligere Fylkesmann Svein Ludvigsen var lenge en favoritt til posisjonen, men avskrev seg selv da han snakket ut om kreftsykdommen i februar.

Mulig ung kandidat

Benedikte Figenschou har ledet arbeidet med å finne Tromsø Høyres nye ordførerkandidat. Nåværende ordfører Jens Johan Hjort har også bistått partiet i ordførerjakten.

– Ja, men vi skal ha en kandidat som skal slippe å hoppe etter Wirkola. Vedkommende skal få ha sin egen stil. Vi har satt en karaktertype som vi ønsker i den nye ordførerkandidaten. Vedkommende skal være en romslig og varm personlighet som setter byen og innbyggerne foran seg selv. Og så må vedkommende fortsette å sette byen på norgeskartet, slik Jens Johan Hjort har gjort til gagns, sa Figenschou til iTromsø 12. februar.

Da valgte hun også å kommentere et navn spesielt. Nemlig 23 år gamle Kristian Støback Wilhelmsen, som for tiden vikarierer for Kent Gudmundsen på Stortinget.

Det er et veldig bra navn, ja! Og faktisk én vi ikke har tenkt på. Han er en fantastisk flink person som oppfyller mange av kriteriene vi har. Han er veldig ung, men hadde slett ikke vært noen dum ordfører for Tromsø, sa Figenschou i februar.

LETER: Benedikte Figenschou har ledet nominasjonskomiteen i Høyre som skal finne en ny ordførerkandidat. Foto: Håkon Steinmo
Kent Gudmundsen er stortingsrepresentant og har lang fartstid i paritet. Han har lederverv i Tromsø Høyre, og har også vært fylkesråd. Han kan bli Tromsøs neste ordførerkandidat. Foto: Marius Hansen