Det ble furore da tillitsvalgt og lokallagsleder for Politiets Fellesforbund, Karl Karlsson, i slutten av mai tok bladet fra munnen og sa hva han og mange av hans kolleger mente om kunsten i det nye politihuset. Totalslakt kan man vel fint kalle det.

– Jeg kunne laget det samme hjemme i garasjen, slo fagforeningslederen fast.

Det endte med at Kurant Visningsroms Camilla Fagerli og Henrik Sørlid inviterte Karlsson til å stille ut hos dem, dersom han mente at han kunne lage bedre kunst selv. Ei utfordring Karlsson tok på strak arm.

Nå spøker det imidlertid for utstillingen, som var lagt til de første ukene i oktober.

– Akkurat nå sitter jeg midt oppi arbeidstidsforhandlinger med Politidirektoratet i Oslo og utover høsten blir det mye arbeid med politireformen. Det er mye som skal spikres på plass, sier Karlsson.

Gir seg ikke

Karlsson er likevel klar på at han akter å gjennomføre kunst-utfordringen, men at han er nødt til å utsette utstillingsplanene.

– Jeg har diskutert litt med Kurant og vi har store ambisjoner om utstillingen.

– Så du kapitulerer ikke?

– Nei, overhodet ikke. Men det blir ikke noe utstilling før på vårparten, svarer Karlsson.

Han vil nemlig gjøre et skikkelig arbeid.

Olavsvern

– Jeg var på kunstutstillingen Kurant arrangerte på Olavsvern, og må si at dersom det er det man kaller kunstinstallasjoner, så kan jeg nok skrape sammen noe fra heimen allerede nå i høst. De stilte blant annet ut en spol med piggtråd som noen hadde spraymalt litt. Jeg har tilfeldigvis også piggtråd liggende under verandaen som jeg kom borti med malingskosten da jeg malte huset, sier Karlsson, og fortsetter:

– Men jeg vil gjøre et ordentlig og omfattende arbeid om jeg først skal stille ut, og da må utstillingen vente til forhandlingene er i land og arbeidet med politireformen har roet seg litt.

Gleder seg

Daglig leder på Kurant Visingsrom og kurator på Olavsvern, Camilla Fagerli, bekrefter at Karlsson har måttet utsette utstillingen.

– Men vi skal fortsatt gjøre rom for han når han er klar, sier hun.

Fagerli tar ikke Olavsvern-kritikken veldig tungt.

– Vi gleder oss fortsatt til å jobbe sammen med ham, men jeg lurer jo litt på hva ham mener, legger hun til.

foto
GLEDER SEG: Daglig leder ved Kurant Visningsrom og kurator på Olavsvern, Camilla Fagerli, gleder seg til å jobbe videre med Karl Karlsson. Foto: Tor Farstad Foto: Tor Farstad